DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Kripto Piyasası Sert Düşüş Yaşadı

Son zamanlarda kripto piyasasında hızlı bir düşüş yaşandı. Bitcoin ve diğer dijital varlıkların değerlerinde belirgin bir düşüş görüldü. Kripto yatırımcıları endişeli ve tedirgin.

25.04.2024
A+
A-

Kripto para piyasası, 25 Nisan Perşembe günü lider kripto para birimi Bitcoin’in başını çektiği sert satış dalgasıyla sarsıldı. Bitcoin’in değeri yaklaşık %4 düşerek 65.000 dolar seviyesinin altına geriledi ve 64.320 dolar civarında konsolide oldu. Bu düşüş, birçok büyük altcoinin de kırmızıya bürünmesine neden oldu.

En İyi Coinlerde Kan Banyosu

En İyi Coinlerde Kan Banyosu

İkinci en büyük kripto para olan Ethereum (ETH), Bitcoin’in yaşadığı sıkıntıları yansıtarak %3,5’in üzerinde bir düşüşle 3.200 doların altında işlem gördü. Popüler altcoinler de bu düşüşten nasibini aldı. Solana (SOL) %7,5’e varan önemli bir düşüş yaşayarak 150 doların altına indi. XRP ve Cardano (ADA) da sırasıyla %4 ve %6’nın üzerinde değer kaybetti. Meme coin’lerden Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) bile düşüşten kaçamadı, sırasıyla %7 ve %8’in üzerinde değer kaybı yaşadı.

ABD Ekonomik Verileriyle Endişeler Artıyor

ABD Ekonomik Verileriyle Endişeler Artıyor

Piyasadaki çöküşün nedeni olarak analistler, ABD ekonomisine ilişkin artan endişeleri gösteriyor. S&P Global’in verilerine göre, ABD’de ticari faaliyetlerde azalma yaşanmakta ve Bileşik PMI Çıktı Endeksi son dört ayın en düşük seviyesine gerilemiştir. Bu durum, enflasyonun devam etmesiyle birleşince yatırımcıların endişelerini artırdı.

Bitcoin Fiyatı ve Yaklaşan Hedefler

Kripto para eleştirmeni Peter Schiff’e göre, Bitcoin’in 60.000 dolar destek seviyesini koruması kritik öneme sahip. Bu destek seviyesinin kırılmasının ciddi bir düşüşü tetikleyebileceğini belirten Schiff, yeni yatırımcıların piyasaya girişi ve potansiyel kırılganlıklarının da fiyat oynaklığına etki edebileceğini vurguladı.

Önümüzdeki Dönemde Piyasa Nasıl Şekillenebilir?

Satış dalgasının etkileri hala sürerken, kripto para piyasası bir dizi belirsizlikle karşı karşıya kalmış durumda. ABD ekonomisinin durumu, Fed’in alacağı politika kararları ve Bitcoin’in 60.000 doların üzerinde tutunma kabiliyeti gibi faktörler önümüzdeki günlerde ve haftalarda piyasanın seyrini belirleyecek önemli unsurlar olarak öne çıkıyor. Bu çöküşün bir geçici sarsıntı mı yoksa daha uzun süreli bir düzeltme sürecinin başlangıcı mı olduğu ise ilerleyen zamanlarda netlik kazanacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.