DOLAR 32,2693
EURO 34,7866
ALTIN 2.446,64
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 22°C

e-ticaret siteleri için bakanlık desteği! e-ticaret siteleri için yeni takviye kararları alındı. Konuyla ilgili açıklamayı Ticaret Bakanı Ruhsar…

27.05.2020
A+
A-

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Resmi Gazete’te yayımlanan kararın detaylarını Twitter üzerinden kamuoyuyla paylaştı. Corona virüs nedeniyle meslek yapma pratiklerinin radikal bir şekilde değiştiğinin altını çizen Pekcan, “dijitalleşmenin önem kazandığı bu dönemde ihracata karşın dijital faaliyetleri teşvik edecek yeni bir takviye mekanizması geliştirdik.” dedi.

Yapılan açıklamaya tarafından, firmaların e-ticaret sitelerine üyeliklerini, sanal ticaret heyetleri ve sanal fuarlara katılımını, sanal fuar düzenlenmesini destek kapsamına alınıyor. Bu çerçevede firmalar e-ihracata özendirmek nedeniyle e-ticaret sitelerine üyelik giderlerini 2020 yılı için yüzde 80, takip eden yıllarda yüzde 60 oranında desteklenecek. Sanal ticaret heyetleri ve sanal fuarlara katılım için meslek dünyamızı temsilci çatı örgütlerin yapacakları masraflar ve sanal fuar organizasyonları giderleri de yüzde 50 oranında desteklenecek.

Pekcan, tweet dizinini şu sözlerle tamamladı:

“Bakanlık olarak firmalarımızın yeni ticaret dinamiklerine düzenli olarak, dijitalleşme süreçlerinden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamaya ve yurtdışı pazarlara giriş faaliyetlerine takviye olmaya devam edeceğiz. Uğurlu olsun”

Yayınlanan tweet dizisini aşağıdan okuyabilirsiniz.

(1/5) Covid-19 pandemisi ile iş yapma pratiklerinin radikal bir şekilde değiştiği ve dijitalleşmenin önem kazandığı bu dönemde ihracata yönelik dijital faaliyetleri özendirme edecek yeni bir destek mekanizması geliştirdik.

— Ruhsar Pekcan (@pekcan) May 27, 2020

Devlete Ait Gazete kararını ise buradan okuyabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.