DOLAR 32,3640
EURO 34,9533
ALTIN 2.325,55
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Dyson elektrikli araç projesinde üzücü gelişme

11.10.2019
A+
A-

Dünya üzerindeki büyük şirketler elektrikli araç ile ilgili yatırım yapmaya devam ediyor. Nvidia önderliğinde yapılan çalışmalar ile birlikte yeni çip üretimi yapacağını duyuran AVCC oluşumundan birkaç gün sonra Dyson şirketi projesini rafa kaldırma kararı aldı.

Dayanıklı ev aletleri konusunda meşhur olan Dyson, geçtiğimiz yıllarda elektrikli araç üzerine çalışmalar yaptığını açıklamıştı. Elektrikli araç için İngiltere tesislerinde 500 kişi çalıştıran şirket çalışanlarına projenin rafa kaldırıldığını bildiren bir e-posta gönderdi. E-posta içeriğinde elektrikli araç satışı konusunda herhangi bir ilerleme kaydedemediklerini belirten yetkililer, projenin ticari kaygı neticesi ile durdurulduğunun altını çizdi.

Elektrikli araç testi için İngiltere’de pist ve test merkezi yatırımı yapacağını duyuran Dyson 200 milyon Sterlin yatırım yapacaklarını açıklamıştı. Projenin durdurulma kararından sonra test merkezinin başka şekilde değerlendireleceğini söyleyen yetkililer bu konuda henüz detaylı bir açıklamada bulunmadı.

Askıya alınma sebebi ürün hatası değil.

Ekim 2018 tarihinde Singapur merkezli otomobil tesisi kuracaklarını duyuran şirket prototip tasarımı ile ilgili görselleri de basın ile paylaşmıştı. 2021 yılında üretim hattının açılacağını ve ilk araçların üretileceğini açıklayan Dyson, geçtiğimiz perşembe günü Singapur’daki tesis çalışmalarının durdurulduğunu belirtti. Prototip ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını ve başarılı bir ürün ortaya koyduklarını belirten yetkililer piyasa konusunda endişelerinden dolayı bu kararı aldıklarını açıkladı.

İstedikleri sonuçları elde ettiklerinin altını çizen yetkililer proje için 500’ü İngiltere’de olmak üzere 523 kişiyi istihdam ettiklerini ve başarılı bir sonuç ile bitirdiklerini söyledi. Şirket kurucusu James Dyson, bu durdurma kararının projenin teknik kısmı ile ilgili olmadığını ve proje başarılıyken böyle bir durumu kabullenmenin zor olacağını belirtti.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.