DOLAR 32,1855
EURO 34,9608
ALTIN 2.506,03
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Kripto Para Piyasasında Öne Çıkan Gelişmeler ve Binance Kurucusu CZ’nin Duruşması

Kripto para piyasasında yaşanan son gelişmeler ile Binance kurucusu CZ’nin duruşması hakkında en güncel bilgilere ulaşın. Kripto dünyasındaki yenilikleri kaçırmayın!

30.04.2024
A+
A-

Kripto Para Piyasasında Öne Çıkan Gelişmeler

Bugün kripto para piyasasında önemli olaylar yaşandı. Hong Kong spot Bitcoin ve Ethereum ETF’leri beklenen ilgiyi göremedi. Bu durumun ardından piyasada sert bir satış dalgası yaşandı ve Bitcoin’in değeri 60 bin dolar seviyesine geriledi.

Binance Kurucusu CZ Mahkeme Karşısında

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance’ın kurucusu ve eski CEO’su Changpeng Zhao (CZ), bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme sırasında Adalet Bakanlığı’nın CZ’nin cezasının artırılması talebi reddedildi. Yargıç, CZ’nin yasadışı faaliyetlere karıştığına dair yeterli kanıt olmadığını belirterek Adalet Bakanlığı’nın talebini geri çevirdi.

Duruşma esnasında Yargıç Richard Jones, Zhao’nun suçlu olduğuna dair herhangi bir kanıtın bulunmaması nedeniyle Adalet Bakanlığı’nın ceza artırımı isteğini reddetti. Yargıç, DOJ’un CZ’nin yasadışı faaliyetlerden haberdar olduğunu gösteren yeterli kanıt sunamadığını belirtti.

Adalet Bakanlığı’nın iddiasına göre, CZ’nin ABD mali sistemine kasıtlı olarak ihlal ettikten sonra Binance’ı kurma çabalarında izin almak yerine bağışlanma aradığı belirtildi. Savunma ekibi ise CZ’nin işbirliğini ve sorumluluğunu kabul ettiğini vurgulayarak cezada dikkate alınması gereken faktörlerin olduğunu belirtti.

Son kararın kripto para düzenlemeleri üzerinde geniş etkileri olabileceği belirtiliyor. Adalet Bakanlığı’nın CZ davasının düzenleyici yaptırımlar için bir örnek teşkil ettiği düşünüldüğünde, bu hukuki sürecin sektörde nasıl bir etki yaratacağı merak konusu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.