DOLAR 32,3536
EURO 34,6932
ALTIN 2.409,46
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Kraken, Monero’yu Delist Ediyor

Kripto borsası Kraken, gizlilik odaklı kripto para birimi Monero’yu listeden çıkarma kararı alıyor. Monero’nun delist edilmesiyle ilgili detaylar burada!

11.04.2024
A+
A-

Kripto borsası Kraken, İrlanda ve Belçika’daki kullanıcıları için Monero’yu (XMR) listeden çıkarıyor. Böylece gizlilik odaklı kripto para birimlerine karşı büyüyen harekete katılım sağladı. Bu hamle, Avrupa Birliği’ndeki (AB) düzenleyicilerin anonim BTC ve altcoin işlemlerine yönelik incelemelerinin arttığı bir dönemde geldi. İşte detaylar…

Listeden çıkarma süreci, 10 Mayıs 2024’te XMR işlemlerinin ve para yatırma işlemlerinin durdurulmasıyla başlayacak şekilde aşamalı olacaktır. XMR’de açık marj pozisyonları olan kullanıcıların, Kraken tarafından otomatik tasfiyeyi önlemek için bunları aynı son tarihe kadar kapatmaları gerekmektedir. Son olarak 10 Haziran 2024’te Monero platformdan tamamen çıkacak. Böylece İrlandalı ve Belçikalı kullanıcıların daha fazla para çekme işlemleri önlenmekte.

Monero Fiyatı Etkilenmedi

Monero Fiyatı Etkilenmedi

İlginç bir şekilde, listeden çıkma haberlerine rağmen Monero’nun fiyatı nispeten sabit kaldı. Zira fiyatı, şu anda 132 dolar civarında seyrediyor. Bunun nedeni, listeden çıkarmanın yalnızca Kraken’deki belirli bir kullanıcı tabanını etkilemesi gibi duruyor. Bir diğer neden ise Monero’nun diğer borsalarda alınıp satılabilir kalması olabilir. Ancak Şubat 2023’te Binance’in Monero’yu listeden çıkarması, geçici bir fiyat düşüşüne neden oldu. Bu da borsa listeden çıkmanın potansiyel uzun vadeli etkilerine işaret ediyor.

Gizlilik odaklı kripto paralara yönelik baskı yeni bir olgu değil. 2018’den beri dünya çapındaki düzenleyiciler bu kripto varlıklara karşı giderek daha ihtiyatlı olmaya başladı. Japonya, anonimliği yüksek tokenleri yasaklayarak harekete geçen ilk ülke oldu. Güney Kore ve Avustralya, mali gözlemcilerinin benzer kısıtlamalar uygulamasıyla aynı yolu izledi. Yakın zamanda Dubai de harekete katılarak mahremiyet paralarının ihracını ve ilgili faaliyetleri yasakladı.

Birçok Borsa, XMR’ı Delist Etmişti

Birçok Borsa, XMR'ı Delist Etmişti

Bu küresel trend, Huobi ve OKX gibi diğer büyük borsaların, gelişen düzenlemelere uyum sağlamak amacıyla Monero’yu ve diğer gizlilik odaklı tokenleri listeden çıkarmasına neden oldu. Monero gibi gizlilik odaklı kripto paraların geleceği belirsizliğini koruyor. Bazı kullanıcılar tarafından önemli bir düzeyde anonimlik sunmakta. Ancak aynı zamanda mali suçları önlemek isteyen düzenleyiciler için de zorluklar yaratıyor. Monero ve diğer mahremiyet odaklı koinlerin başarısı büyük olasılıkla temel işlevlerden ödün vermeden uyum sağlama ve mevzuatla ilgili kaygıları giderecek çözümler bulma becerilerine bağlı olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.