DOLAR 32,5882
EURO 34,7786
ALTIN 2.505,69
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

KPSS Soruları Hakkındaki ‘Sızdırma’ Tartışmaları Sürerken ÖSYM Başkanı Görevden Alındı

04.08.2022
A+
A-

Geçtiğimiz gün geride bıraktığımız KPSS 2022 Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavı sonrası, sınava katılım gösteren kişiler sorular karşısında adeta ikiye bölünmüştü. Sorularla ilgili dikkat çeken iddialar ise sınavdan saatler sonra ortaya atıldı. Bugün ortaya çıkan o bazı haberlerde ise bir yayınevinin sınavdan önceki yayınlarında KPSS sorularına çok benzer soruları yayınlamış olduğu iddia edildi. 

Konuyla ilgili çok sayıda paylaşım gelmesi üzerine ise bugün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sorularla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. İnceleme başlatılacağının üzerinden çok geçmeden de ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün görevden alındığı haberi geldi. 

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı 

osym baskani gorevden alindi

ÖSYM Başkanı Aygün’ün görevden alınma sebebiyle ile henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak Aygün’ün Cumhurbaşkanı kararnamesiyle görevden alındığı bildirildi. Yeni gelişmeler sonrası ÖSYM’nin yeni başkanının kim olacağı ise henüz açıklanmadı.  

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ikinci maddesi gereği Halis Aygün’ün görevden alınmasına karar verildiği bildirildi.

Kararnamenin ilgili maddesinde ise şu cümleler yer alıyor:

“Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine ekli sayılı cetvelde yer alan kadro, pozisyon ve görevlere Cumhurbaşkanı kararıyla, sayılı cetvelde yer alan kadro, pozisyon ve görevlere Cumhurbaşkanı onayı ile atama yapılır. Bu cetvellerde sayılmayan kadro, pozisyon ve görevlere, ilgili Cumhurbaşkanı yardımcısı, bakan veya atamaya yetkili amirler tarafından atama yapılır. Cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakan bu yetkisini alt kademedeki yöneticilere devredebilir.”

Halis Aygün’ün görevden alınması ve sorular hakkında inceleme başlatılmasının ardından KPSS 2022 oturumunun iptal edilebileceği haberleri de gündeme geldi. Ancak şu anda sınavla ilgili alınan herhangi bir iptal kararı söz konusu değil. Sorularla ilgili yapılan incelemeler sonucunda sınava katılım gösteren kişilerin yaşanan bu gelişmelerden nasıl etkileneceğini bekleyip göreceğiz. 

Halis Aygün’ün görevden alınması sosyal medyada gündem oldu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.