DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Kozluk’ta çocuklar ve aileleri sokakta akıl ve zeka oyunlarıyla bir araya geldi

15.09.2023
A+
A-

Batman’ın Kozluk ilçesinde Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Kendine Gülümse Vakfı tarafından gerçekleştirilen ’Akıl ve Zeka Oyunları Sokakta’’ etkinliğinde binlerce çocuk ve ailesi sokakta kurulan akıl ve zeka oyunlarıyla hem eğlendi hem de oyunlar oynadı.

Akıl ve zeka oyunları alanında amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyen saha sorumlusu Murat Işık, “Vakıf olarak Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) sağlık tanımındaki zihinsel gelişimin önemine yönelik vurguyu dikkate alarak bu konu hakkında çalışmalar yürütmeye önem veriyoruz. Çocukların zihinsel gelişimini desteklemek amacıyla, bilimsel veriler ışığında belirlenen kazanımları hedef alan akıl ve zeka oyunlarıyla çocuklarla buluşmayı önemsiyoruz. Vakıf olarak akıl ve zeka oyunlarını yaygınlaştırarak çocuklarla buluşmasını sağlamak, çocukların kendi yeteneklerini keşfedebileceği bir alan oluşturmak ve bu alanda farkındalık için gönüllü öğretmenlerle beraber ’Akıl ve Zeka Oyunları Sokakta’ projemizle çocuklarla buluşuyoruz. Akıl ve zeka oyunları sokakta projemizin ilk etkinliğini deprem bölgesi Adıyaman’da yapmıştık. İkinci etkinliğimizi de Batman’ın Kozluk ilçesinde binlerce çocuk ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirdik. Etkinliğe katılan tüm çocuk ve ailelerle hem eğlendik hem oyunlar oynadık. Projemizi diğer il ve ilçelerde de kurumlarımızın desteğiyle çocuklarla buluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Kozluk’ta çocuklar ve aileleri sokakta akıl ve zeka oyunlarıyla bir araya geldi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.