DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Kozaklı İlkokulu’nda Tutku Dolu Değişim: Sınıflar Yenilendi, Oyun ve Park ile Çocuklar Güldü

Kozaklı İlkokulu’nda sınıflar yenilendi, oyun ve park alanlarıyla çocuklar güvenle gülümsüyor; tutku dolu değişim şimdi okulun yüzünde.

24.11.2025
A+
A-

Kozaklı Mahallesi’ndeki Kozaklı İlkokulu, 2023 yılında bu okula atanan Sınıf Öğretmeni Tutku Demir’in öncülüğünde yenilendi. 17 öğrencinin eğitim gördüğü okul, resimlerle süslenen duvarları ve oyun köşeleriyle daha canlı bir öğrenim ortamına kavuştu. Bahçeye kurulan park ise çocukların yüzünü güldürdü; dersler daha keyifli hale geldi.

Demir’in amacı, öğrencilere şehir merkezindeki yaşamı andıran olanakları sunmaktı. Okulun fiziki şartlarını iyileştirmek için kaymakamlık ve hayırseverlerin desteğini arkasına alan öğretmen, bazı dersleri ağaç gölgesinde veya açık alanda işlemenin yollarını da denedi. Bu süreçte sınıfları yeniledi, öğretici görsellerle duvarları zenginleştirdi ve kitap köşesini daha kapsamlı hale getirdi.

Birleşimli sınıftaki 10 ilkokul öğrencisiyle 7 ana sınıfı öğrencisinin mevcut sayısı, ana sınıfına katılan 7 yeni öğrenciyle toplamda 17 olarak devam ediyor. Oyun ve yemek köşesiyle şekillenen alanlar, çocukların dinlenme ve oyun ihtiyaçlarını karşılıyor; zeka oyunları ve minderlerle donatılmış olanaklar, öğrencilerin günlük rutini daha renkli kılıyor.

“Hedefim, öğrencilerin mutlu ve huzurlu hissetmesini sağlamaktır,” diyen Tutku Demir, AA muhabirine eğitim ortamını geliştirmek için gösterdiği çabaları şöyle özetledi: “Şehirdeki çocuklar nasıl eğitim alıyorsa burada da aynı olanakları sunmaya çalışıyorum. Fırsat eşitliğini bu şekilde güçlendirmeyi amaçladım.”

Ana sınıfı öğretmeni Melda Yapıcı ise okulda çalışmaktan memnun olduğunu ve meslektaşlarının Öğretmenler Günü’nü kutladığını belirtti. Demir’in girişimiyle okul daha çekici bir eğitim yuvasına dönüştü ve öğrencilerin yüzlerinde tebessüm kaldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.