DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Kovid-19 Farkındalığı İçin Maskesine Kilit Taktı

25.09.2020
A+
A-

Uzmanlarınher açıklamasında yer alan sosyal mesafe ve maske uyarısını, bir vatandaş sokaklarda dolaşarak insanlara hatırlatmaya çalıştı.

Yaptığı farklı icatlarla adı ‘Dadaş Mucit’e çıkan Ebubekir Taşbaşı, koronavirüse dikkat çekmek amacıyla vatandaşları maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarmak için tek kullanımlık tulum giyerek cadde ve sokaklarda dolaştı. Hem siperlik hem maske takarak ve taktığı maskeye kilit takarak dikkat çekmesini amaçlayan Taşbaşı, Cumhuriyet caddesi ve Erzincankapı semtini gezerken, maske takmış vatandaşlara teşekkür ederek, maskesizleri ve yanlış takanları Taşbaşı, ‘Maskeyi takalım mesafeyi koruyalım bu pislikten kurtulalım. Anladın mı gurban olim verene’ şeklinde uyardı. 

Neredeyse her gün 50-60 kişinin virüsten hayatını kaybettiğini haberlerden öğrendiğini belirten Ebubekir Taşbaşı, farkındalık oluşturmak için böyle bir kıyafet giydiğini ve ‘Millet dikkat etsin, mesafesini korusun istedim. Eğer dikkat edersek bu virüsü bir an önce bitiririz. Yoksa böyle gitmez. Maskeye kilidi de örneğin hırsızlar kapı kilitlerini kırarak içeri giriyor. Ben de virüsün maskeyi kırıp içeri girmesin diye temsili olarak kiliti kullandım’ açıkladı.

İLİşKİLİ HABERLER Kovid-19'u Yok Eden Ultraviyole Işın Yayan Cihaz Üretildi

Kovid-19’u Yok Eden Ultraviyole Işın Yayan Cihaz Üretildi

Böbrek Hastalığı ve Kovid-19

Böbrek Hastalığı ve Kovid-19

İkinci Kez Koronavirüse Yakalandı

İkinci Kez Koronavirüse Yakalandı

Koronavirüsten Hayatını Kaybetti, Tabutu Yakıldı

Koronavirüsten Hayatını Kaybetti, Tabutu Yakıldı

İLİşKİLİ GALERİLER Bağışıklığınızı Artıracak 4 Mucizevi İçecek

Bağışıklığınızı Artıracak 4 Mucizevi İçecek

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bakan Koca'dan İzmir'e Koronavirüs Uyarısı!

Bakan Koca’dan İzmir’e Koronavirüs Uyarısı!

Koronavirüsün Çıkış Yeri Vuhan'ın Gece Hayatında Normalleşme

Koronavirüsün Çıkış Yeri Vuhan’ın Gece Hayatında Normalleşme

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.