DOLAR 32,4902
EURO 34,6030
ALTIN 2.477,63
BIST 9.568,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Kosova’dan getirilen iki FETÖ sanığına hapis cezası

06.11.2019
A+
A-

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Osman Karakaya ve Cihan Özkan getirildi. Duruşmada son savunmasını yapan tutuklu sanıklardan Cihan Özkan hakkındaki suçlamaları reddedetti. Sanık Özkan, “Ben Kosova’daki en iyi eğitim kurumlarında 6 yıl boyunca çalıştım. Benim eğitim faaliyeti yürüttüğüm kurum, ülkemiz tarafından ziyaret edilen bir kurumdur. Eğitim kurumuna yasal hakları Kosova ülkesi tarafından verilmiştir. Yabancı diller, biyoloji, fizik, kimya gibi öğretilen bir eğitim kurumudur.

Türkiye’deki hiçbir legal, illegal yapıyla alakası yoktur. Ben sadece biyoloji öğretmenliği yaptım. Bütün bunlar yüzünden 20 aydır hukuksuz bir şekilde tutukluyum. Ben sözde öğretmenlik yapmadım. İyi bir öğretmenlik yaptım. Çalıştığım süre boyunca çalıştığım kurumda hiçbir örgüt faaliyeti olmadı. Ülkemizi zora sokacak hiçbir şey yapmadım. Mağdurum, 20 aydır ne kızımı ne eşimi görebiliyorum” dedi.

Sanık Osman Karakaya ise, “Ne örgüt üyeliği, ne örgüt yöneticiliği, hakkımdaki suçlamalardan hiçbiri yok bende. Hakkımdaki dosyada delil bulamıyorum. Bizim yaşadığımız uluslararası adam kaçırmadır. Bizimle ilgili deport süreci yaşanmamıştır. Pasaportsuz, biletsiz biz özel bir uçakla getirildik. Ben 20 aydır tutukluyum, tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum” diye konuştu.

SON SÖZLERİ SORULDU

Sanık Osman Karakaya son sözünde, “Benim suçlu olduğum bir durum yok. Sizi de suçlamıyorum. Umarım hayırlı bir karar olur” dedi. Sanık Cihan Özkan da son sözünde “Ben terörist değilim. Hakkımda isnat edilen tüm suçları reddediyorum” dedi. Sanık avukatları ise, müvekkillerinin örgüt üyesi olmadıklarını, Bylock kullanmadıklarını belirterek adli kontrol hükümleri ile tahliyelerini talep etti.

7 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, sanıklara ayrı ayrı “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan alt sınırdan kısmen uzaklaşarak 7 yıl 6’şar ay hapis cezası verdi. Tutukluluğun devamına hükmeden heyet, sanıkların “Uluslararası casusluk” suçundan ise beraatlerine karar verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.