DOLAR 32,3812
EURO 35,0362
ALTIN 2.326,46
BIST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Koronavirüsten Koruyan Manda Yoğurdunun Fiyatı Nor…

05.08.2021
A+
A-

Faydaları saymakla bitmeyen manda sütünden yapılan yoğurt son zamanlarda oldukça popüler. Manda sütü ve yoğurdu yapan Zeliha Can, manda yoğurdu kullanan müşterilerinin Kovid-19’a yakalanmadığını belirtti.

İnek sütünden daha faydalı olduğu bilinen manda sütü, özellikle koronavirüs sürecinde daha sık tercih edilmeye başlandı. Bir süredir hayvan yetiştiriciliği yapan Zeliha Can, manda yoğurdu kullanan müşterilerini koronavirüse yakalanmadığını belirtti. Hal böyle olunca da manda yoğurdunun fiyatının normalinin üç katına çıktığını ifade etti. 

AKDENİZ BÖLGESİNDE YETİŞTİRİLİYOR

Manda sütünün en kalitelisi Akdeniz bölgesinde yetiştiriliyor. İnek sütünden daha faydalı olan manda sütü ise son dönemlerde sık tercih ediliyor. İnek sütü ile aralarında far bulunan manda sütükalitesi oldukça yüksek özellikler taşıyor. Birçok faydası bulunan manda sütü bağışıklık sitemine iyi gelerek kalp ve kanser rahatsızlıklarına karşı oldukça faydalı. Sivas’ta inek sütünün kilosu 5 Türk Lirasından satılırken manda sütünün kilosu ise 13 Türk Lirasından başlıyor. Bir süredir Sivas’ta manda sütü yetiştiriciliği yapan Zeliha Can, talebin giderek arttığını belirtti. 

KANSERİ ÖNLEMEDE BİREBİR

Kalp damar ve kanser tedavisinde sıklıkla manda yoğurdu kullanıldığına dikkat çeke Can, ‘Mandanın bir ara nesli tükenmeye başlamıştı. Sonra tekrar canlandı. Benim 23 tane mandam var. Ben sütlerini satıyorum, yoğurt olarak satıyorum, kaymak olarak satıyorum. Tereyağı yapıyorum. Manda sütü genellikle her şeye iyi gelir diye biliyorum. Rağbet bayağı var bayağı müşterim var. Mesela kanser hastası olduğu zaman, bağırsak kanseri olduğu zaman yoğurt istiyorlar süt istiyorlar. Astım hastasına nane şekeri ile ilaç yapıyorlar. Sedef hastalığına sarılığa iyi geliyor diye biliyorum. Koronaya da iyi geliyor diye biliyorum. Müşterilerim hiç biri korona olmadı, bizde olmadık. Ben göndermiyorum özellikle kendileri gelip alıyorlar’ şeklinde konuştu. 

manda yoğurdu

KİLOSU NORMAL SÜTÜN 3 KATI

İnek sütü ile arasında oldukça fark olduğuna değine Zeliha Can, ‘İneklerin sütleri çok mandaların sütleri az olur. İneklerinki o kadar yağlı değildir mandalarınki yağlı olur. Yüzde 100 yağlıdır. Manda yoğurdunun kilosu 15 lira, sütünün kilosu 13 lira. İnek yoğurdunun kilosunu 6 liraya veriyorum sütünü 5 liraya veriyorum. Manda ineğe göre ucuz satılıyor. Etinin tadını bilmiyorlar bilmedikleri için de ucuz satıyorlar’ dedi. 

manda sütü ne kadar

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.