DOLAR 32,3539
EURO 34,8865
ALTIN 2.384,47
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Koronavirüs Saç Dökülmesini Etkiliyor mu?

21.03.2021
A+
A-

Koronavirüsün vücuda birden çok etkisi bulunmaktadır. Bunlardan biri de sağlıklı saçlarınız. Dermatoloji Uzmanı Dr. Armin Müştak, koronavirüsü ağır geçirenlerin yoğun saç dökülmesi sorununu ele aldı.

Kovid-19 enfeksiyonu geçirmeye bağlı saç dökülmesinin arttığını dile getiren Dermatoloji Uzmanı Dr. Armin Müştak, ‘Hastalığa yakalananlar, enfeksiyonu ağır geçirmeleri ve kullanılan antiviral tedaviler nedeniyle iyileşmeden sonraki aylarda yoğun bir saç dökülmesi sorunuyla karşı karşıya kalabiliyor’ şeklinde konuştu. 

Pandemi süresi boyunca birçok kişinin saç dökülmesi sorunuyla karşı karşıya kaldığını ve şikayetler nedeniyle doktora başvurduklarını söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Armin Müştak, ‘Yaşanılan stres ve kaygı, vücudun bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Stres hormonları, saçların fizyolojik yaşam döngüsüne ve saç kök hücrelerine de etki ederek saç dökülmesini arttırıyor. Kovid-19 enfeksiyonuna yakalanan hastalarda ise yüksek ateşle geçirilen sürenin uzunluğu ve kullanılan antiviral ilaçlar nedeniyle iyileşmeden sonraki aylarda yoğun bir saç dökülmesi sorunu ortaya çıkabiliyor’ dedi. 

Saç dökülme nedenleri arasında; yaşın, genetik yapının, kullanılan ilaçların, yanlış diyetlerin, hormon dengesizliklerin, gebelik, doğum yapmak ve sağlıksız beslenmenin de etkilerinin olduğunu dile getiren Dermatolog Müştak, ‘Bu nedenlerin dışında geçirilen enfeksiyonlar da saç dökülmelerini tetikliyor. Pandemi sürecinde yaşanılan stres ve kaygı artışı da saç dökülmelerinin artmasının en büyük nedeni. Kovid-19 geçiren hastalar, hem enfeksiyona maruz kalmak hem de stres yaşamaları nedeniyle saç dökülmeleriyle karşı karşıya kalıyor. Ancak bu durum doğru tedavi yöntemleri ve sağlıklı beslenme ile 5-6 ay içerisinde düzeltilebiliyor’ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.