DOLAR 32,5870
EURO 34,7196
ALTIN 2.498,90
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Koronavirüs Risk Haritasında Son Durum

11.03.2021
A+
A-

İllere göre koronavirüs risk durumu haritasında son durum! 9 il daha ‘Çok yüksek riskli’ (Kırmızı renkli) grubuna geçebilir.

İllere göre koronavirüs risk durumu haritasında, son günlerdeki vaka artışlarıyla birlikte 9 ilin daha ‘Çok yüksek riskli’ (Kırmızı renkli) kategorisine geçmesi konusunda endişeler var. Vaka artışlarındaki yükseliş durdurulamazsa ‘Çok yüksek riskli’ iller kategorisindeki il sayısı 26’ya yükselebilir. 

Koronavirüsle mücadelede Türkiye ‘yerinde karar’ dönemine geçerken, son günlerdeki vaka sayılarındaki artış endişe yaratıyor. 

‘Çok yüksek riskli’ (Kırmızı renkli) iller kategorisine son günlerdeki yüksek vaka artışıyla birlikte 9 ilin daha eklenebileceği tahmin ediliyor.  

Başta İstanbul olmak üzere Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova, Çanakkale, Mersin, Kilis ve Artvin’deki vaka artışları tedirgin ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinden art arda uyarılar geliyor. 

BAKAN KOCA: SINIRLARIMIZI KORUYALIM 

Bakan Koca yaptığı paylaşımda ‘Sınırlarımızı koruyalım. Virüsün ne zaman saldıracağı belli olmaz.’ ifadelerine yer verirken, uzmanlar cumartesi günü sosyal mesafe kurallarının hiçe sayıldığını ve bu şekilde ilerlerse vaka artışının çok hızlı bir şekilde korkulan seviyelere geleceğini vurguluyor.  

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER 

Son açıklanan illere göre risk haritasına göre; Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır düşük riskli (mavi) iller kategorisinde yer alıyor. 

ORTA RİSKLİ İLLER 

Ankara’nın yanı sıra, Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars orta riskli (sarı) grupta yer alıyor. 

YÜKSEK RİSKLİ İLLER 

İstanbul ve İzmir’in yanı sıra, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan yüksek riskli (turuncu) iller kategorisinde bulunuyor. 

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER 

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman ise çok yüksek riskli (kırmızı) iller olarak yer alıyor. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.