DOLAR 32,3440
EURO 34,9078
ALTIN 2.375,60
BIST 10.220,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Süreci

13.06.2020
A+
A-

Bebekler belirli bir dönem her tarafında sadece anne sütü emerler. Bu şekilde gelişme gösterirler. Ama bu durum sonsuza dek devam etmez. Çünkü belirlenmiş bir zaman diliminin ardından bebeklerde ek gıdaya geçiş süreci tamamlanmalıdır. Bunun nasıl ve ne vakit olacağı ise en çok merak edilen konuların içinde yer almakta. Bu konuda veri sahibi almak için hemencecik haberimize göz atabilirsiniz.

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Süreci Nedir?

Bebeklerde ek gıdaya geçiş, ilk 6 ay ardından bebeklere anne sütü dışında öbür besinlerin verilmesi demektir. Bunun için annelerin çok seri davranmasın ve hareket etmesine kuşkusuz gerek yoktur. Çünkü bunun iyice yaşanabilmesi için bazı şartların iyice ortaya çıkması gerekir.

Bebeklerde Ilave Gıdaya Geçiş Süreci Ne Süre Olmalıdır?

Bebeklerde ek gıdaya geçiş şartları şöyledir;

Bebeklerin özellikle baş kontrollerinin olması gerekir. Keza tepede olan keza de değişmez tutması şarttır. Bunun yanı sıra özellikle bir takım reflekslerin bütün olarak ortadan kalkması gerekir. Bebekler genelde bu dönemlerde kendilerine sunulmuş olan bir takım yiyecekleri iterler ve bunun için de dillerini kullanırlar. Artık bunun olmaması fazla önemlidir. Bebeklerde ek gıdaya geçiş aşamaları içinde dikkat çeken bir diğer husus ise yutma aktivitesinin mükemmel olmasıdır. Yani bir besini yutma konusunda bir problem yahut bundan böyle ilave gıdaya geçiş gerçekleştirmek son derece akla yatkın olacaktır. Buna ek olarak bebeğin keza oyuncaklarını keza de elini ağzına sokmaması da şarttır. Fiziksek gelişim konusunda sorunu olmayan bebeklerin artık buna hazır olduklarını hemen ifade edelim.

Bebeklerde Ilave Gıdaya Geçiş Sürecinde Hangi Besinler Öne Çıkar?

Bebeklerde ek gıdaya geçiş çerçevesinde seçim edilmesi gereken besinler şöyledir;

Bebeklerde ek gıdaya geçiş listesi olarak biline ürünlerin içinde her daim şeker ve tuzlu yoktur. Bunların ilk dönemlerde kullanımının muhakkak birtakım sıkıntılar yaşattığı bilinir. bununla birlikte alerjik durumlara neden olabilecek bazı yiyeceklerden de sakınmak en mantıklısıdır. Bunların aralarında bal, bezelye, portakal, domates, kiraz ve çilek mevcuttur. Demir, bebeklerin gelişimi için son derece gerekli olan bir üründür. Bundan nedeniyle beslenme listesinde her daim demir taşıyan ürünlerin olmasına koskocoman bir yük atamak şarttır. Özellikle ilk aylarda çoğunlukla pekmez ve yumurta sarısının verilmesi son derece akla yatkın olacaktır. Bunun yanı sıra pekmez de unutulmamalıdır.

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Sürecinde Uzakta Durulması Gereken Besinler Hangileridir?

Bebeklerde ek gıdaya geçişte uzak durulması gereken birtakım ürünler var. Bunların içinde soya öne çıkar. Bebek için son derece zararlıdır. Sosis, salam ve sucuktan uzaktan durmak önemlidir. İçinde tatlandırıcı olan yiyeceklerin bebek açısında koskocoman bir risk talep ettiğini hemen söyleyelim. Bütün bunların yanı sıra turşu da nasihat edilmez.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.