DOLAR 32,5877
EURO 34,8539
ALTIN 2.496,12
BIST 9.657,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Koronavirüs Kurallarına Uymayanlara Hapis Cezası

27.09.2020
A+
A-

Vaka sayılarının artışı yeni toplumsal önlemleri gündeme getirdi. Kesilecek para cezalarının yanı sıra, karantina kurallarını çiğneyenlere Türk Ceza Kanunu’nda yer alan ‘bulaşıcı hastalık tedbirlerine aykırı davranış’ maddesinden 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi gündemde. Koronavirüs salgını, Ankara’nın en önemli gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor. 

Öğrenilen bilgilere göre, hükümet tarafından gerçekleştirilien toplantılarda, salgının önümüzdeki aylarda geleceği durum ve kışın gerçekleşek sürecin nasıl olacağına dair değerlendirmeler yapıldı. Bu zamana kadar alınan kararlara bazı bölgesel ilaveler gerçekleştirilmesi yönünde karar verilirken, henüz sokağa çıkma yasağı gibi uygulamalar görünmüyor

Salgın seviyesini Nisan-Mayıs aylarındaki seviyede tutmanın mümkün olması gerekçesiyle, kurallara uyum ile ilgili denetlemelerin devreye sokulması planlanıyor. Ayrıca bu planlamaların sonucunda cezasını ödemeyen kişilerin ‘kamu hizmeti alamaması’ gibi bir uygulama düşünülüyor.

1 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Hürriyet gazetesinin yaptığı habere göre, TCK’nın 195. maddesinde düzenlenen, ‘bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranışa ilişkin’ cezaların hayata geçirilmesi sağlanacak. Ceza uygulamasının 2 aydan, 1 yıla kadar öngörüldüğü ve işlemlerin savcılığa taşınacak olmasının caydırıcı olacağı belirtiliyor. Bazı illerde savcıların bu maddeden yola çıkarak harekete geçtiği ifade ediliyor. 

Aynı zamanda özel sektörde çalışanlara da kamu gibi mesai uygulamasına geçilmesi, alışveriş merkezlerinde de tekrar saat düzenlemeleri gündemde. Yapılan değerlendirmeye göre Ankara’da maske ve mesafe kurallarına daha dikkatli uyumun başladığı ve bölgede artan vaka sayısının azaldığı, son on gün içinde hastanelerdeki yoğunluk oranında azalma tespit edildiği belirtiliyor. Ayrıca İstanbul ve Marmara bölgesinde vaka sayılarında yükselme eğilimi devam etse de, Ankara’da olduğu gibi hızlı bir yükselme tespit edilmediği açıklandı.

YALAN BEYANA 2 YIL HAPİS

Ayrıca İçişleri Bakanlığının, bütün il valiliklerine gönderdiği ‘Temaslıların doğru bilgilendirilmesi’ ile ilgili genelge kapsamında, koronavirüs tanısı konmuş bireyler, temasta bulundukları bireyler ile ilgili eksik veya yalan beyanda bulunmaları durumunda haklarında işlem başlatılacak. Bu kişilerin, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılabilmesi öngörülmekte.

İLİşKİLİ HABERLER Karantina Yasağını Deldi HES Kodu İle Yakalandı

Karantina Yasağını Deldi HES Kodu İle Yakalandı

Karantinadan Kaçana 100 Bin TL Ceza

Karantinadan Kaçana 100 Bin TL Ceza

Koronavirüs Kanserden Daha Zor

Koronavirüs Kanserden Daha Zor

Vaka Sayısı 3 Günde 1 Milyon Arttı

Vaka Sayısı 3 Günde 1 Milyon Arttı

İLİşKİLİ GALERİLER Güçlü Bağışıklık İçin Yapılması Gerekenler

Güçlü Bağışıklık İçin Yapılması Gerekenler

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

KKTC'de Son Bir Günde Sadece Bir Vaka

KKTC’de Son Bir Günde Sadece Bir Vaka

Bay Yanlış Dizisinin Set Çalışanında Koronavirüs Çıktı

Bay Yanlış Dizisinin Set Çalışanında Koronavirüs Çıktı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.