DOLAR 32,4958
EURO 34,6084
ALTIN 2.477,26
BIST 9.588,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Koronavirüs için Robot Üretildi

17.08.2020
A+
A-

Ordu Dr. M. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezinde görevli 6 öğretmen, Koronavirüs tedbirleri kapsamında ateş ölçümü yapan ve dezenfektan sıkan aynı zamanda maske veren robot imal etti.

3D YAZICIYLA ÜRETİLDİ

Koronavirüs pandemisi süreci boyunca insanların hijyen kurallarına uymaları için birçok farklı düzenlemeler ve kurallar belirlendi. Bunların başında ellerin devamlı sabunlu su ile yıkanması, maske kullanımı ve toplu olan ortamlarda ateş ölçülmesi yer almaktadır.

Halen yaşanan Koronavirüs sürecinden dolayı insanları risk ortamından çıkarmak, kurum ve kuruluşlara giriş sırasında tedbir sağlamak amacıyla 6 görevli öğretmen tarafından tasarlanan robot büyük ilgi gördü. Kodlama, yazılım, mekanik ve elektrik aksamları tamamen görevli öğretmenler tarafından hazırlanan ve gövdesi 3D yazıcıyla üretilen robot, 5 aşamalı eylem gerçekleştirerek kişileri binadan içeri alıyor.

ROBOT BÜTÜN TEDBİRLERİ ALIYOR

Robot ilk olarak binaya girecek kişinin ateşini ölçüyor ve ardından dezenfektan sıkıp maske veriyor. Ateşi düşük çıkanlara kapıyı otomatik olarak açarken, yüksek çıkanlara ise kapıyı açmayarak yetkili kişiye mesaj bildirimini iletiyor.

Robotun yapımında yer alan öğretmenlerden Mustafa Gençtoprak, ‘Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte öğrencilerin sağlık faktörlerini düşünerek böyle bir robot tasarımı yaptık. Sonra bir ekip oluşturduk. Uzun bir çalışma sonrasında ortaya bu robotu çıkardık. Robot ateşi normal çıkanlara kapıyı açarken, yüksek çekenlere kapıyı açmıyor’ şeklinde konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Coronavirüs'ten Dolayı Kalp, Akciğer, Böbrekte Tehlike!

Coronavirüs’ten Dolayı Kalp, Akciğer, Böbrekte Tehlike!

Atlar Üzerinde Koronavirüs Antikoru Üretildi

Atlar Üzerinde Koronavirüs Antikoru Üretildi

Koronavirüs Hurafeleri Mercek Altına Alındı! 'İnek Dışkısı, Deve Sidiği'

Koronavirüs Hurafeleri Mercek Altına Alındı! ‘İnek Dışkısı, Deve Sidiği’

Koronavirüs Vakası Dünya Genelinde 21 Milyonu Geçti

Koronavirüs Vakası Dünya Genelinde 21 Milyonu Geçti

İLİşKİLİ GALERİLER Pandemide Son Durum: ABD'de Salgını Önüne Geçilemiyor

Pandemide Son Durum: ABD’de Salgını Önüne Geçilemiyor

Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Durum

İstanbul'un O İlçesinde Salgın Kol Geziyor

İstanbul’un O İlçesinde Salgın Kol Geziyor

Sahte Coronavirüs İlacı Reklamı Yapan Ünlülerin Cezası Belli Oldu

Sahte Coronavirüs İlacı Reklamı Yapan Ünlülerin Cezası Belli Oldu

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.