DOLAR 32,5995
EURO 34,8109
ALTIN 2.499,43
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Koronavirüs Hastasına Ambulansta Tecavüz Skandalı!

12.09.2020
A+
A-

Kadınların ayakta idrar yapmalarına olanak sağlayan aparatların satışı salgın döneminde yüzde 700 oranında arttı.

Koronavirüs salgınıyla birlikte hijyen konusuna daha fazla özen göstermeye başlayan kadınlar için portatif pisuvarlar son derece kolay bir çözüm oldu. Salgın sürecinde pek çok kişide umumi tuvalet kullanma konusunda endişe oluşmaya başladı.

Ayakta idrar yapmayı sağlayan Shewee aparatlarını geliştiren Sam Fountain, bu icadın birçok kadın için devrim niteliğinde olacağını belirterek, bu kadar ilgi çekeceğini hayal etmediğini söyledi.

AYAKTA İDRARINI YAPMAK SAĞLIKLI MI?

Bu ürünler kadınlar için pratik bir çözüm olsa da birçok kişi sağlık açısından ne kadar etkili olduğunu da sorguluyor.

Bunun üzerine Amerikalı jinekolog Jen Gunter’e göre portatif pisuvar kullanmanın koronavirüs riskini azalttığına yönelik çok az kanıt olduğunu söyledi. Gunter, tuvaletteki tehlikenin her şeyden önce ellerimizle yüzümüze dokumaktan kaynaklandığını da belirtti.

Konuya dair yapılan çalışmalar da oturarak idrar yapmanın kadınlar için daha sağlıklı olduğunu gösteriyor.

Yapılan araştırmalarda ayakta ihtiyacını gidermek, pelvik taban kaslarının rahatlamasını engellediği için idrar kesesinde kalıntılar oluşmasına neden olduğunu ortaya koymuştur.

HOLLANDA’DA BİNLERCE KADINDAN PİSUVARA İŞEME EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ

Hollanda’nın başkenti olan Amsterdam’da 2 yıl önce sokağa idrar yaptığı için 140 euro para cezasına çarptırılan 23 yaşındaki Geerte Piening’in açtığı dava, mahkeme tarafından verilen karardan dolayı ülkenin en önemli konularından biri haline geldi.

Amsterdam Mahkemesi yargıcı, kentin birçok köşesinde bulunan ve erkeklerin kullandığı pisuvarları kadınların da kullanabileceğini belirterek, Geerte Piening’in ayrımcılık gerekçesiyle yaptığı başvuruyu haksız buldu.

Binlerce Hollandalı kadın, hakimin verdiği bu kararı protesto etmek için Amsterdam’da erkekler için yapılan pisuvarlara işeme eylemi yapmaya karar verdi.

Ancak 22 Eylül Cuma günü gerçekleşmesi planlanan eylem, katılımın yüksek olmasından dolayı son anda iptal edildi. Etkinliği düzenleyen Cathelijne Hornstra, buna gerekçe olarak, binlerce kadının katılacak olması nedeniyle güvenlik sorununun ortaya çıkabileceğini belirtti.

Kadınlar toplu eylem yerine, bulundukları yerdeki pisuvarlara işerken fotoğraf çekilerek bu fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaştı.

İLİşKİLİ HABERLER İdrar Yanmasına Ne İyi Gelir?

İdrar Yanmasına Ne İyi Gelir?

Yaz Aylarında Artan İdrar Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat

Yaz Aylarında Artan İdrar Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

İdrar Yolları Enfeksiyonu

İdrar Yolları Enfeksiyonu

İLİşKİLİ GALERİLER Banyo Yaparken İdrar Yapmak Sakıncalı mıdır?

Banyo Yaparken İdrar Yapmak Sakıncalı mıdır?

İdrar Yolu Enfeksiyonu İçin En İyi Çare!

İdrar Yolu Enfeksiyonu İçin En İyi Çare!

Yüksek Topuk Giyen Kadınlarda!

Yüksek Topuk Giyen Kadınlarda!

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Karşı Maydanoz Kürü!

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Karşı Maydanoz Kürü!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.