DOLAR 32,2937
EURO 34,8240
ALTIN 2.412,97
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Koronavirüs Çocuklarda Tip 1 Diyabete Neden Olabilir

21.08.2020
A+
A-

İngiltere’de yapılan yeni bir çalışma, yeni tip Koronavirüs ile çocuklarda tip 1 diyabet gelişimi arasında bağlantı olabileceğini ortaya koydu. Ateş veya öksürük dahil olmak üzere Koronavirüs semptomları ile başvuran bu çocuklardan 21’ine virüs ve antikor testi yapıldı. Yeni teşhis edilmiş diyabetli toplam 5 çocuğun halihazırda Koronavirüs’e yakalanmış olduğu tespit edildi.

ÇOCUKLARDA TİP 1 DİYABET VAKALARI ARTTI

İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden ‘Imperial College London’ın internet sayfasında yer alan habere göre, çocuklar arasında tip 1 diyabet vakalarının, İngiltere’de Koronavirüs salgınının zirvesinde neredeyse iki katına çıktığı açıklandı.

Imperial College London’da görevli uzmanlar tarafından yürütülen çalışmada, ülkede Koronavirüs sebebiyle karantina sürecinin başladığı 23 Mart ile 4 Haziran arasında, Londra’nın kuzeybatısındaki 4 sağlık kuruluşunun yataklı 5 pediatri ünitesindeki çocuklardan alınan veriler incelendi. Salgının ülkede zirveye ulaştığı süreçte, 30 çocuk, söz konusu hastanelere yeni ortaya çıkan tip 1 diyabet ile başvurdu. Bu sayı, önceki yıllarda senenin aynı döneminde görülen tipik vaka sayısının yaklaşık iki katı olarak belirlendi.

Araştırmacılar, birimlerin ikisinde, her birinde 10 vaka olmak üzere tip 1 diyabet tanısı konulmuş çocuklarda artış olduğunu tespit etti. Bu sayı, önceki yıllarda nisan ve mayıs aylarında sırasıyla 2 ve 4 vaka olarak kayda geçmişti. Diğer üç birimdeki oranlar önceki yıllara benzerdi.

ÇOK FAZLA ARAŞTIRMA YAPILMALI

Çalışmanın yöneticisi,’Imperial College Healthcare NHS Trust’tan Karen Logan, ‘Araştırmamız, salgının zirve yaptığı dönemde, çocuklarda yeni tip 1 diyabet vakalarının sayısının, önceki yıllara kıyasla kuzeybatı Londra’daki hastanelerin ikisinde alışılmadık derecede yüksek olduğunu gösterdi. Araştırmalarımızı ilerlettiğimizde, bu çocukların bazılarında aktif yeni tip Koronavirüs olduğunu ya da daha önce virüse maruz kaldığını gördük’ ifadesini kullandı.

Bunun, bazı çocuklarda Koronavirüs ile tip 1 diyabet gelişimi arasında potansiyel ilişki olduğunu gösteren ilk çalışma olduğuna inandıklarını söyleyen Logan, ‘İkisi arasında kesin bir bağlantı olup olmadığını belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var ancak bu arada hekimlerin bu potansiyel bağlantı konusunda dikkatli olacağını umuyoruz’ şeklinde konuştu.

Aynı zamanda araştırmacılar, yeni tip Koronavirüs’ün dikensi çıkıntılarının pankreasta insülin yapan hücrelere saldırabileceğini bunun sonucunda da bu hücreleri yok edebileceğini düşünüyor.

İLİşKİLİ HABERLER Diyabet Hastaları Dikkat!

Diyabet Hastaları Dikkat!

Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Durum

Grip Aşısı Koronavirüsten Korumuyor!

Grip Aşısı Koronavirüsten Korumuyor!

Herkese Uygun Koronavirüs Eğitimi Verilmeli

Herkese Uygun Koronavirüs Eğitimi Verilmeli

İLİşKİLİ GALERİLER Diyabet Belirtileri Nelerdir?

Diyabet Belirtileri Nelerdir?

Covid-19'dan Brezilya'da Yeni 1252 Can Kaybı

Covid-19’dan Brezilya’da Yeni 1252 Can Kaybı

Sahte Coronavirüs İlacı Reklamı Yapan Ünlülerin Cezası Belli Oldu

Sahte Coronavirüs İlacı Reklamı Yapan Ünlülerin Cezası Belli Oldu

Koronavirüs Salgınını Ortaya Çıktığı Wuhan’dan Şaşırtan Görüntüler

Koronavirüs Salgınını Ortaya Çıktığı Wuhan’dan Şaşırtan Görüntüler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.