DOLAR 32,3434
EURO 34,9448
ALTIN 2.392,62
BIST 10.210,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Korona virüsünün bilançosu arttı Asya borsaları gergin

23.01.2020
A+
A-

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin’den yayılan ve tüm dünyayı tehdit eden Korona virüsüyle ilgili yeni güncellemeler, Asya borsalarında endişeleri de artıyor. Vak’a ve ölü sayısının arttığını gösteren rakamların ardından sya borsalarında sert düşüşler yaşanıyor. Krizin hangi boyutta olduğu henüz tam belli değil fakat tüm Asya borsaları düşüşte. En büyük yarayı Çin ve Hong Kong borsaları aldı.Korona virüsünün bilançosu arttıkça Asya borsalarında da sert düşüşler yaşanıyor. Krizin hangi boyutta olduğu henüz belli değil fakat tüm Asya borsaları düşüşe geçmiş durumda. En büyük yarayı Çin ve Hong Kong borsaları aldı.

Çin borsalarında ölüm haberlerinin artmasıyla Şangay kompozit endeksi %1.5, Şenzen bileşen endeksi %1.86 ve Şenzen kompozit endeksi %1.71 düştü. Hong Kong’un Hang Seng endeksi de %1.65 değer kaybetti.

Japon ve Güney Kore borsaları da düşüşten nasibini aldı. Nikkei endeksi %0.92 değer kaybederken, Topix endeksi de %0.73 düştü. Güney Kore borsası Kospi de %0.95 değer kaybetti

Çin’in Wuhan kentinden yayılan gizemli Korona virüsünün yüzlerce kişiye bulaşması nedeniyle yatırımcıların duyarlılığı da arttı. Dünya Sağlık Örgütü’nün hastalığı küresel acil durum olarak ele alıp almadığı belli değil. Zira DSÖ’nün çarşamba günü vermesi beklenen karar ileri bir tarihe atıldı.

Independent Strategy başkanı ve küresel stratejist David Roche konuyla ilgili “Çin Yeni Yılı’na kadar bekleyin” tavsiyesinde bulundu. Roche “Yeni Yıl’dan sonra virüsün derecesini, yayılma hızını, genişliğini, bulaşıcılığını öğreneceğiz” diyerek yatırımcılara virüsle ilgili “bekle ve gör” politikasını tavsiye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.