DOLAR 32,3835
EURO 35,0525
ALTIN 2.326,19
BIST 9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Korona virüs için her gün 100 cesedin yakıldığı iddiası

07.02.2020
A+
A-

Çin’in Wuhan kentinde başlayan korona virüs salgınında yeni açıklamalar uluslararası gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Çin Ulusal Sağlık Kurumu, ülke genelinde virüs kaptığı tespit edilen kişi sayısının 31 bin 161 olduğunu açıklarken salgından ölenlerin sayısının da 636’ya ulaştığını duyurdu.

Öte yandan yerel basında yer alan bazı haber ve iddialar da uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu.

Rahatsız edici iddialara göre Çin hükümeti ölü sayısını resmi olarak açıklamıyor ve kasten gizliyor.

Wuhan’daki bir cenazeevinde ve cesetlerin yakıldığı krematoryumlarda çalışan bir yetkili, “Krematoryum 7 günde 24 saat boyunca çalışıyor. Wuhan’da korona virüsten yaşamını yitiren insanların bedenlerini yakıyoruz” dedi.

“EVLERİMİZE GİDEMİYORUZ”

Krematoryumda çalışan yetkili, 28 Aralık’tan beri her gün neredeyse en az 100 kişinin cansız bedenini yaktıklarını söylerken, izinlerin iptal edildiğini de söyledi.

Kendisini Bay Yun olarak tanıtan çalışan, “Çalışanlarımızın yüzde 90’ı yedi 24 çalışıyor. Evlerimize gidemiyoruz. Wuhan’daki bütün krematoryumlar bu şekilde. İnsan gücüne gerçekten ihtiyacımız var” dedi.

Yun, “Bizim iş yerimiz Wuhan Tongji Hastanesi’nden, Wuhan 13 numaralı hastaneden ve yeni inşa edilen Huoshenshan Hastanesi’nden bedenler geliyor. Her gün neredeyse en az 100 ceset torbasına ihtiyacımız oluyor” dedi.

İngiliz tabloid gazetesi Daily Star’da yer alan haberde krematoryumda çalışan görevlilerin özel kostüm ve maskeler kullandığı vurgulandı.

Öte yandan bir süre önce Çin devlet medyasında yer alan haberlerde, krematoryumların yakınlarında cenaze töreni düzenlenmesine yasak getirilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.