DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Korona Mide Bulantısı Yapar Mı?

12.06.2020
A+
A-

Korona Mide Bulantısına Neden olur Mu?

Korona mide bulantısı yapar mı; doğrudan doğruya mide bulantısına neden olduğunu açıkça belirtmek olası değildir. Fakat kişilerin özellikle mide ve bağırsak rahatsızlıklarının da bu virüsün etkisi ile tetiklendiği görülüyor. İshalin sindirim sistemi ile alakalı en net işaretlerinden biri olduğunu da bilmelisiniz. Ama sadece ishal ya da sadece mide bulantısının doğruca korona belirtisi şeklinde yorumlanmasının çok da içten olmadığının eklenmesi gerekir.

Hangi Belirtiler Ayırt Edicidir?

Korona mide bulantısı yapar mı; bu işlem ile alakalı analiz yaparken koronanın en net bilinen belirtileri hakkında da zihin sahibi olmanız gerekiyor;

Korona ile alakalı olarak en net semptom elbette yüksek ateştir. Diğer üşütmelerde veya mikroplarda da ateş görülebiliyor. Lakin bu ateşin direkt olarak düşmeyen ve ısrarcı bir karakteristiği olduğu da eklenmelidir. Virüsün bir öteki net etkisi de kuru öksürüktür. Kuru öksürük özellikle solunum yolu hastalığı olmasından kaynaklanmaktadır. Bu rahatsızlığın ciğer filminde net şekilde yerleştiği ayrım edilebiliyor. Hatta son aşamasında ileri zatürreye çevirebileceği de görülmüştür. Lezzet ve koku kaybına eşlik eden gözlerde kızarıklık gibi durumların da sıklıkla rastlanan belirtilerden biri halline geldiği görülmektedir. Özellikle tat ve koku kaybında kişilerin hissedebildikleri hiçbir koku veya tat olmadığının da altı çizilir.

Bu hususların biri ya da birkaçına rastladığınız süre dosdoğru yetkililer ile irtibat kurmalısınız. Sizin bulunduğunuz adrese yetkili ekipler gönderilecek ve en tehlikesiz şekilde tedavi altına alınmanız mümkün kılınacaktır.

Korona Nasıl Yayılır?

Korona rahatsızlığı ağız ve burun üzerinden alınan partiküller ile ciğere yerleşir. bu nedenle sosyal mesafeye dikkat etmek ve bunun da öncesinde maske kullanmanın oldukça büyük etkisi vardır. Şahısların kendini koruyabilmesi için bütün bu detayların göz önünde bulundurulması gerekiyor. Normalleşme süreci ile beraber vakalarda ne derece bir çoğalma meydana geleceği de merak ediliyor. İlerleyen aşamalarda çoğalma meydana gelirse il bazında ayrı kısıtlamaların yapılabileceğinin de eklenmesi gerekir. Bu konuda 1 Haziran’da açıklanan genelge zarfında şerh düşülmüş ve icabında yasakların her tarafta uygulanabileceği dile getirilmiştir.

Korona ile Alakalı Ülkemizde Çare Süreci Nasıl İşler?

Ülkemizde korona sayısında meydana gelen artışa karşın hastanelerin hala sayı bakımından en fazla %70 oranında bir doluluk oranına eriştiği görülüyor. Bu alanda yoğun bakım doluluk oranının daha bile düşük olduğu da gözden kaçırılmamalıdır. Korona süreci ile alakalı diğer ülkelerin bu derece sıkıntılı süreçler geçirmesinin bir öteki sebebi de sağlık durumu hizmetlerinin erişilebilir olmamasıdır.

İLİşKİLİ HABERLER Covid-19 İş Kazası Mı?

Covid-19 İş Kazası Mı?

Covid-19 Kapsamında Erteleme Bilgisi

Covid-19 Dahilinde Erteleme Bilgisi

Covid-19 Kapsamında İdari İzin

Covid-19 Dahilinde İdari İzin

Covid-19 Kimler Risk Altında?

Covid-19 Kimler Tehlike Altında?

İLİşKİLİ GALERİLER Covid-19 Nedeniyle Son Bir Günde Brezilya'da 1382, Meksika'da 188 Kişi Öldü

Covid-19 Nedeniyle Son Bir Günde Brezilya’da 1382, Meksika’da 188 Birey Öldü

Nijerya'da Covid-19 Sebepli Can Kaybı 350'yi Aştı

Nijerya’da Covid-19 Sebepli Can Kaybı 350’yi Aştı

Güney Kore'de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Güney Kore’de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Kişi Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Birey Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.