DOLAR 32,5688
EURO 34,7210
ALTIN 2.488,71
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Korkutan COVID-19 sürüntü testini yapabilen robot Korkunç görünen COVID-19 sürüntü testi yapabilen robot kol geliştirildi. Tayvan merkezli şirket bu robot…

25.08.2020
A+
A-

Tayvanlı medikal teknoloji şirketi Brain Navi’nin imzası bulunan bu otonom COVID-19 sürüntü testi alan robot, testlerin otomatikleştirilmesinin enfeksiyonları azaltabileceği düşünüldüğü için geliştirildi. Bunun yanında robot sayesinde herhangi sağlık personelinin de daha acil durumlar için müdahale edecek zamanı olabiliyor.

Şirket ilk izlenimlerin atlatılmasıyla birlikte bu robot kolun, insanlara test yapılmasını daha kolay ve sağlıklı hale getireceğini belirtiyor. Hasta öncelikle burnuna bir aparat takıyor. Testi yaptıracak kişiler daha sonra başlarını, göz muayenesinde de kullanılanlara benzer bir metal parçaya yerleştiriyor.

Robot kolda bulunan derinlik algılayan kamera daha sonra testi yaptıran kişinin yüzünü tarıyor ve burun deliğinden kulak kanalına olan mesafeyi ölçüyor. Brain Navi, burun boşluğunun derinliğini ölçme noktasında güvenilir sonuçlar elde edildiğini aktarıyor. Robot bu ölçme işlemini 3 boyutlu sensörü sayesinde yapıyor.

Robot kol en sonunda pamuklu çubuğu hastanın burnuna sokuyor. Robotun yaptığı bu işlemin zaten bir video kaydı bulunuyor ve haberin alt kısmına bu videoyu ekledik. İşlemi izlemek isteyenler haberin sonundaki bağlantıdan izleyebilir.

COVID-19 sürüntü testi yapabilen robot hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin testinizi bir robotun yapmasını ister miydiniz? Bizlerle yorumlarda fikirlerinizi paylaşın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.