DOLAR 32,4668
EURO 34,7312
ALTIN 2.478,57
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Konya kendi kripto parasını çıkaracak! Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’nde konulardan birisi de, kripto paralar oldu. Konya…

17.01.2020
A+
A-

belediye başkanları oturumunda projelerini anlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, “Şehir Coin” üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Sputnik tarafından yayınlanan habere göre belediye, kripto para ile belediye iştirakindeki şirketlerin alım satımlarını gerçekleştirmeyi ve vergi tahsilatı yapmayı hedeflemekte.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri dile getirdi;

“Biz acaba bir ‘şehir coin’ üretebilir miyiz diye Blockchain üzerinde bir çalışma yürütüyoruz. Kendi parasını basan ilk belediye olabilir miyiz bilmiyorum. Bu konuda iş birliğine hazırız. Özellikle sosyal yardımlarımızı acaba bununla vererek bir ekosistem oluşturabilir miyiz ya da belediye iştirakindeki şirketlerin alım satımlarını bununla yapabilir miyiz, diye çalışıyoruz. Belki ileride yasal düzenlemeyle belediyenin aldığı vergileri de eğer bu coinlerle alabilirsek kendi ekosistemimizi oluşturabiliriz.”

“Kendi parasını basan ilk belediye” ifadesi kafaları biraz karıştırırken, çalışmaların hangi aşamada olduğuna dair teknik bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.