DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Kök Hücre Nakliyle Lenfoma Tekrarlayan Hasta Yeniden Sağlığına Kavuştu: İzmir’de Başarı Hikayesi

Kök hücre nakliyle lenfomada tekrarlayan hasta yeniden sağlığına kavuştu. İzmir’de başarı hikayesi, umut dolu tedavi süreci ve iyileşme yolculuğu.

16.09.2025
A+
A-

İzmir’in Gaziemir ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Ali Yaşadı, 6 yıl arayla lenf kanseri teşhisi konulduktan sonra kendi kemik hücrelerinden yapılan nakille sağlığına kavuştu. Hastalığın tekrarlamasıyla geçen yıl İzmir Şehir Hastanesi’nde değerlendirme yapılan Yaşadı’ya iki kür kemoterapi uygulandı ve ardından kök hücre nakli gerçekleştirildi.

Hastane ekibi, lenfoma hastalarının kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini vurguluyor. Yaşadı, yaşadığı zor süreci şu sözlerle aktardı: “İnşallah bir daha tekrarlamaz. Kendime dikkat ediyorum. O süreç iyi geçti, benim için büyük bir avantaj.” Artık nefes almak ve yürümek gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabildiğini söyleyen Yaşadı, hastalığın tekrarlama ihtimaline karşı düzenli kontrollerin önemine dikkat çekti.

İzmir Şehir Hastanesi Erişkin Kemik İliği Nakil Ünitesi’nden Doç. Dr. Zehra Narlı Özdemir ise lenf kanserinin tekrarlayabilir bir hastalık olduğunu belirtti. Hastalığın nüks etmesinde şu yaklaşımlar izleniyor: önce iki kürlük sert kemoterapi uygulanıyor, ardından hastadan toplanan hücreler hastaya geri veriliyor ve bu süreç ile kemik iliği yetmezliğine karşı önlem alınıyor. Özdemir, “Lenfomaların ilk tedavisi nakil değildir; nükseden olgularda nakil gündeme gelir.” sözleriyle tedavi yaklaşımını özetledi.

Yaşadı, geçmişteki zor döneme ilişkin şu ifadeleri paylaştı: “Üzüntüye rağmen moralimi bozmadım. İçimde sıkıntı var ama umudumu yitirmedim. Hastalık tekrarladığında bile erken tanı ve tedavi hayatı geri sağlar.” Hastaların kontrolleri için düzenli takiplerin kritik olduğuna vurgu yapan hekimler, hastaların normal yaşama dönme şansının bu süreçle arttığını belirtiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.