DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Uzman Tavsiyesi: Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek için Neler Yemelisiniz?

20.03.2020
A+
A-

Prof. Dr. Coşkun Usta, virüslerle mücadelede D vitamini ve vücudun savunma mekanizmasını artıran Nrf-2 molekülünün etkili olduğunun altını çizdi.

Usta, yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına yönelik, şu anda Türkiye için paniğe neden olacak bir durum olmadığını belirtilrken bakanlıkların çok iyi derecede tedbir aldığını belirtti.

Virüslere karşı vücut direncini artırmanın önemli olduğunu hatırlatan Usta, bu süreç içerisinde yeterli miktarda güneş ışığı alıp, D ve C vitamini içeren gıdalar tüketilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Vücut direncini artırmanın önemli detaylarının altını çizen Usta, “D vitamini, koronavirüsle mücadelede etkili. Çünkü bağışıklık sistemini güçlendiriyor. D vitamini eksikliği olanlar mutlaka bunun tedavisini yaptırmalı.” Dedi.

ÇİNKO İÇİN BOL MİKTARDA BALIK TÜKETMEK ÇOK ÖNEMLİ

Virüslere karşı dirençli olmak için beslenmenin önemli olduğunu vurgulayan Usta, şunları kaydetti:

“İnsan vücudunda Nrf-2 dediğimiz bir molekül var. Bu molekül vücudun virüslere karşı savaşma gücünü artıran sistemleri ortaya çıkarıyor. Bu dönemde vücudumuzdaki Nrf-2 miktarını artırabilmemiz için brokoli, zerdeçal, üzüm, biberiye ve çinko içeren gıdalar tüketmemiz gerekiyor. Çinko da bağışıklık sisteminin direncini artırır. Aslında vücuttaki çinko düzeyi çok düşüktür ama birçok hastalığın atlatılmasında kritik rol oynamaktadır. Çinko için bolca balık tüketebiliriz.”

Nrf-2 molekülüyle yurt dışında kanser tedavilerine başlandığını vurgulayan Usta, vücudun virüslere karşı savunulmasında bu molekülün önemli olduğunu belirtti.

Her gıdayı aşırıya kaçmadan normal oranlarda tüketmek gerektiğini söyleyen Usta, ölçülü ve dengeli tüketimin faydalı olduğuna işaret etti.

İLİşKİLİ HABERLER Bu Aylarda Bağışıklık Sisteminizi Unutmayın!

Bu Aylarda Bağışıklık Sisteminizi Unutmayın!

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Ne Yapmak Gerekir?

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Ne Yapmak Gerekir?

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocukların Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Her Gün İki Bardak Süt İçirin

Çocukların Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Her Gün İki Bardak Süt İçirin

İLİşKİLİ GALERİLER Güçlü Bağışıklık İçin Yapılması Gerekenler

Güçlü Bağışıklık İçin Yapılması Gerekenler

Bağışıklık Güçlendiren 6 Önemli Besin

Bağışıklık Güçlendiren 6 Önemli Besin

Balık Keyfini İkiye Katlayın!

Balık Keyfini İkiye Katlayın!

Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin 7 İpucu

Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin 7 İpucu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.