Köfte Yerken Nefes Aldıran Muvaffakiyet: Güvenlik Görevlisi Heimlich Manevrasını Kameralara Yansıttı
Köfte yerken nefes aldatan başarı: Güvenlik görevlisi Heimlich manevrasını kameraya yansıtarak güvenliği ve cesareti gözler önüne serdi.
Antakya, Kuzeytepe Mahallesi’nde bir köfteciye giren müşterinin nefes almakta zorlandığı anlar güvenlik görevlisi Mehmet Yurtal tarafından anında fark edildi. Kameralara yansıyan müdahale anında gerçekleşti ve Yurtal, köftenin boğaza takılmasıyla başlayan tehlikeyi hızla fark ederek heimlich maneuver ile kişinin nefes almasını sağladı.
Olay anında işletmede görevli güvenlik görevlisi, 2020 yılından beri aktif görevde olduğunu belirterek kendi kalabalık bir ortamda bile sakinliğini koruduğunu ve müdahalesini böylece başarıyla tamamladığını söyledi. O anı anlatırken, çalıştığı iş yerindeki deneyimini vurguladı: Boğulma tehlikesiyle karşılaşan kişiyiyorken köftenin boğaza takılmasıyla başlayan olayda, hemen devreye girip hayat kurtardı.
Mehmet Yurtal, 13 yaşındayken de aynı müdahaleyle ablası tarafından yaşama döndürüldüğünü ifade ederek, heimlich maneuvresinin kendisi için bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Bu deneyim onun aynı yöntemi eşinin boğazına su kaçması olayında da uygulamasını mümkün kıldı ve 2. heimlich müdahalesini de başarıyla gerçekleştirdi. “Mutluyum, küçük bilgiler büyük işler yapar” sözleriyle, her bireyin bu hayat kurtarıcı becerileri öğrenmesi gerektiğini vurguladı.
Yerel kaynaklar ve İhlas Haber Ajansı tarafından aktarılan bilgilere göre olay, bir köfteci salonunda yaşandı ve güvenlik görevlisi Yurtal’ın hızlı müdahalesiyle müşterinin nefes alması sağlandı. Kameralara yansıyan canlı mücadele, toplumsal farkındalık açısından da dikkat çekti.