DOLAR 32,6139
EURO 34,8224
ALTIN 2.509,77
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Köfte Yapmanın Püf Noktaları

23.05.2021
A+
A-

Köfte harcını çok güzel yapıyor ama pişirme esnasında istediğiniz lezzete ulaşamıyor musunuz? Cevabınız evet ise size vereceğimiz pratik tavsiyelerle hayalini kurduğunuz o mükemmel köfteyi pişirme şansını yakalayabilirsiniz.

Köfte sofralarımızın vazgeçilmez ve en pratik et yemeklerinden biridir. Öyle ki yemek yedirmeye zorlandığımız çocukların bile yemekten büyük zevk aldıkları bir öğündür. Peki siz de köfteyi kusursuz ve muhteşem lezzetli bir şekilde tatmak ister miydiniz? Cevabınız evet ise yalnızca pişirme tekniğinizi değiştirerek köftenizde harikalar yaratabileceğiniz köfte pişirme tavsiyelerini sizlerle paylaşıyoruz.

Köftelerin iç harcını hazırladıktan sonra mangalda veya fırında pişireceğiniz köftenin üzerine bir kalıp buz koymanız köftenizin lokum gibi olmasına yetecektir. Bu işlem hem köftenin yumuşak olmasını sağlamakta hem de etin ağır ağır su ile beraber pişmesine yardımcı olarak lezzet derecesini kat kat arttırmaya yetecektir.

Köftenin yanı sıra farklı etleriniz üzerinde uygulayabileceğiniz özel yöntemlerde bulunmakta. Örneğin balığı pişirmeden önce tuzlu suda bekletirseniz balık piştiğinde parçalara ayrılmayacak ve tadını ve lezzetini içerisine hapsederek mükemmel bir ziyafet çekeceksiniz. Etinizin tatlı ve yumuşak olmasının bir sebebi ise elma suyudur. Sıktığınız bir elmanın suyunu püskürtebileceğiniz fısfıslı bir şişeye koyduktan sonra pişireceğiniz etin üzerine bu aplikatör sayesinde sıkabilirsiniz. Etiniz bu yöntem sayesinde olduğundan daha tatlı ve yumuşak bir hale gelecektir.

KÖFTE YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELER?

-Köfte herkesin sevdiği özelliklede çocukların gönlünü fetheden yemeklerden biri. Sizin için hazırladığımız köfte yapmanın püf noktaları ile lezzetine lezzet katabilirsiniz. 

-Kullanacağınız kıymanızın orta yağlı olması köftenizin kuru olmasını engeller. Bu yüzden kıymayı orta yağlı kullanmanızı öneriyorum. Dilerseniz damak zevkinize göre dana ve kuzu kıymayı harmanlayabilirsiniz. 

-Eğer köftenize ekmek ekleyecekseniz ekmeğiniz bayat olmalı ve kabuğunu kullanmalısınız. Ekmeğin kabuğu köftenin sert olmasına neden olur. Anne köftesinin en önemli püf noktası bayat ekmek içi ile yapılmasıdır. Bayat ekmek içiniz yeterli gelmezse eğer biraz galeta unu ekleyebilirsiniz.

-Köftenizin lezzetli olması için yumurta ve soğanı kullanmadan önce soğanın suyunu sıkarak harcınıza soğan suyunu ekleyip hazırlayın ve 3-4 saat kadar dolapta bekletebilirsiniz. Ardından soğanı ekleyerek 24 saat dinlendirin ve dinlenmiş harcınıza yumurta ekleyerek iyice yoğurun.

-Köftenize bir diş sarımsak eklerseniz daha lezzetli olacaktır. Eğer tadından hoşlanmıyorsanız sadece soğanla devam edebilirsiniz.

-Sizinle paylaşacağımız diğer bir tüyo ise yoğurma kabınıza aldığınız tüm malzemeleri elinizle güzelce karıştırmanız. Yoğurmak için herhangi bir aparat kullanmayın. Ellerinizle yoğurduğunuz malzemeler birbirine iyice karışmalı ve macun kıvamına gelmeli.

-Eğer vaktiniz yoksa hazırladığınız köfte harcını 24 saat yerine 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra pişirmeye alın. Ama muhakkak köfte hamuruna dinlenme süresi tanıyın.

-Şeklini verdiğiniz köftelerinizi kızartma aşamasında ise bir tavanın tabanı yağ olacak kadar yağ koymanız yeterlidir. Fazla yağ koymayın ve köftenizin her iki tarafını eşit miktarda kızartın. Fazla pişirmeniz köftenin kurumasına neden olur. Bu nedenle iki tarafın da biraz kızarması yeterli olacaktır. Yüksek ateşte pişirirseniz eğer köfteniz hemen kızarır ve içi pişmeyebilir. Köfteleri tavaya aldıktan sonra ocağın altını kısıp, o şekilde pişirme işlemine devam edin.

-Köftelerinizi pişirirken çevirmek için çatal kullanırsanız dağılmasına sebep olabilirsiniz. Maşa kullanabilirsiniz.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.