DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Kobe Bryant duvar kağıdında büyük bir açık keşfedildi

03.02.2020
A+
A-

26 Ocak 2020 tarihinde beklenmedik şekilde aramızdan ayrılan Kobe Bryant, insan olarak önemli bir değer olsa da bazı krizi fırsata çevirmeye çalışan insanların hedefi haline geldi.

İnsanların NBA efsanesi hakkındaki hassasiyetinden yararlanmak isteyen bazı kişiler, Kobe Bryant duvar kağıdı içerisine cyrptojacking yazılımı yerleştirdi. Bu yazılım sayesinde, kullanıcıların cihazlarında bulunan işlemci, onların haberi olmadan kripto para madenciliği için kullanılabiliyordu.

Microsoft Security Intelligence tarafından Twitter’da paylaşılan durumda kripto para madenciliği script’i içeren ve Kobe Bryant duvar kağıdı olarak görünen zararlı bir HTML dosyasının bulunduğunu ve indirilmemesi gerektiğini açıkladı. MSI, HTML dosyasını Trojan olarak tanımladı.

While the world mourns the loss of an NBA legend, cybercriminals are, as expected, taking advantage of the tragedy. We found a malicious HTML file posing as a Kobe Bryant wallpaper that contains a coin mining script. pic.twitter.com/w2JwPvqFy5

— Microsoft Security Intelligence (@MsftSecIntel) January 30, 2020

MSI, bu tür tehditlerin engellenebilmesi için önemli bir adım atıldığını da dile getirdi. Buna göre Windows Defender SmartScreen uygulaması, bu keşiften sonra Kobe Bryant duvar kağıdında bulunan kripto para madenciliği yapan bu siteyi engelleyebilecek. Bununla beraber cryptojacking yazılımı da devre dışı bırakılabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.