DOLAR 32,3869
EURO 35,2153
ALTIN 2.326,10
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Kızının tartıştığı sınıf arkadaşını darp eden veliye dava

12.02.2019
A+
A-

İHA’nın haberine göre Üsküdar’da bir özel okulda kızının tartıştığı sınıf arkadaşını darp ettiği öne sürülen baba Tuncay C. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, özel bir kolejde 7. Sınıf öğrencisi olan B.T.G.’nin olay tarihinde sınıf arkadaşı olan E.C.’yi rencide edecek bir videoyu sınıfın akıllı tahtasında diğer öğrencilere izlettiği, E.C.’nin B.T.G.’ye tepki gösterdiği anlatıldı. Bunun üzerine B.T.G.’nin E.C.’ye küfür ettiği, tokat atarak yaraladığı belirtildi.

‘Kızıma vuran kim?’ diyerek darp etmiş

Olayı öğrenen E.C.’nin babası Tuncay C.’nin okula gittiği ve kızının sınıfına girerek ‘Kızıma vuran kim?’ diye sorduğu, B.T.G.’nin elini kaldırması üzerine şüphelinin haksız tahrik altında kızının uğradığı saldırıdan duyduğu öfkeyle B.T.G.’ye saldırarak ona yumrukla vurmaya çalıştığı kaydedildi. Bu sırada küçük çocuğun geri çekilerek yere düştüğü, şüphelinin çocuğa birkaç kez tekmeyle vurarak darp ettiği ve yaraladığı belirtildi.

Velinin 9 aya kadar hapsi istendi

İddianamede, şüpheli Tuncay C.’nin “haksız tahrik altında basit yaralama” suçundan 1 aydan 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. Hazırlanan iddianame gönderildiği mahkemece kabul edildi. Şüpheli yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Çocuklara da “hakaret” ve “yaralama”dan ceza istendi

Ayrıca savcılık, sınıf arkadaşları olan B.T.G. ve E.C. hakkında da birbirlerine karşı gerçekleştirdikleri eylemleri nedeniyle ayrı bir dava açtı. Hazırlanan iddianamede, B.T.G’nin arkadaşı E.C’ye yönelik eylemlerinden dolayı “basit yaralama” ve “hakaret” suçlarından 1 yıl 3 ay 10 güne kadar hapsi istenirken, E.C. hakkında ise arkadaşına yönelik eylemlerinden dolayı “hakaret” suçundan 9 ay 10 güne kadar hapis cezası talep edildi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.