DOLAR 32,2626
EURO 35,0791
ALTIN 2.465,69
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Kızılın elli tonunu keşfedebileceğiniz dünyadaki gezegen: Ürdün

13.10.2018
A+
A-

Nasıl giderim, nasıl gezerim?

Ürdün’e THY’nin Amman ve Akabe’ye düzenlediği direkt uçuşlar ile ulaşabileceğiniz gibi Pegasus’un Ankara aktarmalı Amman uçuşu ile de ulaşabilirsiniz. Gezmek için araba kiralamak en uygun seçenek. Araba kiralamak ile uğraşmak istemeyenler hem ulaşım hem rehberlik hizmeti sunan yerel tur firmalarını da değerlendirebilir.

Jerash Antik Harabeleri’nde tarihi soluyun

Jerash, Amman’a araba ile yaklaşık 1 saat mesafede bir şehir. Burada göreceğiniz yerler çok fazla olmadığı için Amman ile aynı gün gezecek şekilde gününüzü planlayabilirsiniz. Jerash Antik Harabeleri için Petra’dan sonra mutlaka görülmesi gereken ikinci güzellik diyorlar. Zaman zaman Ortadoğu’nun Pompei’si diye de geçiyor.

Kızılın elli tonunu keşfedebileceğiniz dünyadaki gezegen: Ürdün

class=’cf’>

Wadi Rum’da konaklamak için en güzel seçenek çöldeki çadır tesisler. Bu tesislerin çoğunda çadırda sadece yatak bulunuyor. Banyo, tuvalet gibi ihtiyaçlar ortak kullanımlı ve dışarıda yer alıyor. Bazı özel tesisler ise lüks sınıfına giriyor. Bu çadırlar otel odasından farksız, oldukça konforlu. Banyo ve tuvalet de içeride bulunuyor. Çölde konaklamak inanılmaz bir deneyim. Gökyüzünü süsleyen yıldızlar ve şansınız varsa dolunaya denk gelmeniz keyfinizi ikiye katlayacaktır.

Kızılın elli tonunu keşfedebileceğiniz dünyadaki gezegen: Ürdün

Kayıp şehir Petra

Nebatilerin kayıp şehri Petra o kadar büyülü bir yer ki, ne söylense ne yazılsa bir şeyler eksik kalır. Petra’yı detaylı bir şekilde gezmek istiyorsanız en az 2-3 gün ayırmalısınız. Bizim gibi vaktiniz kısıtlı ise mutlaka görülmesi gereken yerleri önceliğinize alarak gezinizi planlayabilirsiniz. Ziyaretçi merkezinden girdiğiniz andan itibaren karşınıza çıkan yolu takip ederseniz, sizi görülecek en önemli yerlere çıkaracak. Yaklaşık 4 kilometre süren bu yol boyunca bazen dar kanyonlardan geçeceksiniz, bazen ilginç kayalar göreceksiniz. The Siq boyunca yürürken yolda size eşlik eden at arabaları ile geçmişe gitmemeniz mümkün değil. Yolun sonunda kayaların arasından tüm güzelliği ile yavaş yavaş karşınıza çıkan El Hazne’yi gördüğünüz anda heyecandan nefesinizin kesildiğini hissedeceksiniz.

Kızılın elli tonunu keşfedebileceğiniz dünyadaki gezegen: Ürdün

Açıkçası El Hazne’yi gördükten sonra, yolda karşınıza çıkan diğer yerler aynı heyecanı hissettirmiyor. Yolun sonunda ulaştığınız Manastır da göz kamaştırıcı güzellikte ancak El Hazne yine de Petra’daki en güzel yer.

Kızılın elli tonunu keşfedebileceğiniz dünyadaki gezegen: Ürdün

Petra’da haftanın belli akşamları Petra by Night isminde bir etkinlik düzenleniyor. Petra’nın girişinden El-Hazne’ye kadar tüm yol mumlarla ışıklandırılmış. El-Hazne’ye ulaştığınızda da her yerin mumlarla aydınlatılmış olduğunu görüyorsunuz. Herkes tek sıra halinde oturup bu muhteşem anın büyüsüne kapılıyor. Kısa bir süre sonra hüzünlü bir flüt sesi, sonrasında ise yanık bir ses eşlik etmeye başlıyor bu büyülü ana. O an sonsuza kadar sürmesini istediğiniz bir huzur kaplıyor içinizi. Çok yoğun ve karışık duygularla geçen muhteşem bir gece sunuyor Petra size.

Kızılın elli tonunu keşfedebileceğiniz dünyadaki gezegen: Ürdün
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.