DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Kızılay’dan Anlamlı Bir Kısa Film: ‘İnsan İnsana Fakir Dedin Canından Can Verdin’

24.04.2020
A+
A-

Covid-19 virüsü ile bahşedilen mücadeleyi kazanıp iyileşen hastalardan alınan immün plazmalar Kızılay göre toplanıp ağır durumdaki vakaların tedavilerinde kullanılıyor. Plazma bağışı konusundaki duyarlılığı arttırmak isteyen Kızılay hazırladığı tanıtım filminde çare görebilen hastalara umut olacak iyileşen Coronavirüsü hastalarına seslendi. sosyal ağ üstünde paylaşılan ve büyük alaka görebilen videoda plazma bağışlarının insanların hayatlarında ne kadar değerli oldukları anlatılıyor.

HER BAĞIŞÇI BİR KAHRAMAN

Muhyiddin Abdal’ın “İnsan insan derler idi, insan nedir şimdi bildim; can can deyu söylerlerdi ben can nedir acilen bildim” dizeleriyle iyileşen hastalara seslenilen tanıtım filminde her bağışçının hayat kurtaracak bir kahraman olduğu vurgulanıyor. Filmde, “İnsan insana yoksul dedin, canından can, kanından kan verdin, Derhal sıra mücadeleyi kazanan diğer hastalarımızda. Plazma bağışlayın, Kızılay olarak hastanelere ve Sağlık Durumu Bakanlığı’na ulaştıralım. Bu engebeli günün sonunda plazma bağışınla insanlık kazanacak” ifadeleri yer alıyor.

Film, Sağlık Durumu Bakanlığı ve Kızılay’ın müşterek logolarıyla önümüzdeki günlerde televizyonlardan da ulus spotu olarak yayınlanacak.

İYİLEŞEN BİR KİŞİ, ALTI HASTAYA UMUT OLUYOR!

Coronavirüsünü atlatan şahısların iyileştikten 14 gün daha sonra verdiği immün plazmalar, hastalıkla uğraş eden kişilerin umudu oldu. Bağışçıların haftada bir, toplam 3 seferde bağışlayacakları plazmalar 6 Covid-19 hastalarının hayata her yerde tutunmasını sağlıyor.

İLİşKİLİ HABERLER İsrail'de Coronavirüs Vaka Sayısı 13 Bini Geçti

İsrail’de Coronavirüs Vaka Sayısı 13 Bini Geçti

Afganistan'da Coronavirüs Vaka Sayısı 933'e Çıktı

Afganistan’da Coronavirüs Olgu Sayısı 933’e Çıktı

Sevim Emre Coronavirüs Hakkında Konuştu

Sevim Emre Coronavirüs Hakkında Konuştu

Doğu Kudüs'te Coronavirüsten İlk Ölüm

Doğu Kudüs’te Coronavirüsten İlk Ölüm

İLİşKİLİ GALERİLER Japonya Coronavirüsle Mücadele Kapsamında Vatandaşına Para Dağıtacak

Japonya Coronavirüsle Uğraş Dahilinde Vatandaşına Para Dağıtacak

Coronavirüsü Yenen 107 Yaşındaki Kadın: Beslenmeme Dikkat Ederim

Coronavirüsü Yenen 107 Yaşındaki Bayan: Beslenmeme Uyarı Ederim

ABD'deki Bakım Evlerinde 7 Bine Yakın Kişi Coronavirüsten Öldü

ABD’deki Bakım Evlerinde 7 Bine Yakın Kişi Coronavirüsten Öldü

Coronavirüsü 92 Derece Sıcaklıkta Bile Hayatta Kalıyor!

Coronavirüsü 92 Derece Sıcaklıkta Bile Hayatta Kalıyor!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.