DOLAR 32,4372
EURO 34,7377
ALTIN 2.438,22
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Kanser Hastaları Coronavirüsünden Nasıl Korunmalı?

04.04.2020
A+
A-

Bağışıklık sistemi zayıf olan kanser hastalarının,  Coronvirüsü salgınında enfeksiyonlara karşı daha açık olduklarını belirten Prof. Dr. Şeref Kömürcü, “Kanser hastaları, bu dönemde çevreden izole olmalarının ve dengeli beslenmelerinin yanı sıra hijyen kurallarına her zamankinden çok daha fazla dikkat etmeliler,” şeklinde konuştu. Türkiye’de her yıl ortalama 200 bin yeni kanser tanısının konduğunun altını çizen Prof. Kömürcü, kanser hastalarına Coronavirüsünden korunmaları için 13 öneride bulundu.

CORONAVİRÜSÜNDEN KORUNMAK İÇİN 13 ÖNLEM

Bir yere dokunduktan hemen sonra ellerinizi en az 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkayın. Su ve sabun bulamadığınız durumlarda ise el dezenfektanları ya da 80 derecelik kolonya kullanabilirsiniz. Ellerinizi yüzünüze dokundurmayın. Özellikle de göz, burun ve ağzınızla ellerinizi temas ettirmemeniz son derece önemlidir. Çünkü virüs buralardan bulaşıyor. Aile bireyleri dahi hiç kimseyle tokalaşmayın, temasta bulunmayın. İnsanlarla aranızda en az 1-2 metre mesafe bırakın. Mümkün olduğunca ziyaretçi kabul etmeyin. Öksüren ve hapşıran insanlardan kaçının. Virüsler damlacık yoluyla size de bulaşabilir. Gerekli durumlarda, özellikle de dışarıya çıktığınızda mutlaka maske takın. Kapalı ortamlara ve kalabalık alanlara girmeyin. Devam eden bu süreçte seyahat etmeyin. Bol bol su için. Doktorunuzun önerdiği egzersizleri muhakkak yapın. Çünkü egzersiz yapmak bağışıklık sistemini güçlendirir. İyi bir uyku çekmeye özen gösterin. Sağlıklı bir uyku bağışıklık sistemini güçlendirir. Doktorunuzun önerdiği meyve ve sebzelerden bol bol tüketin. Bağışıklık sisteminin güçlü olması için sağlıklı beslenmek de önemlidir. Acil durumlar dışında hastanelere gitmeyin. Kemoterapi, immünoterapi ya da hedefe yönelik tedavilerinizi aksatmayın. Salgın döneminde, hastaneye her gidişinizde mutlaka maske ve eldiven kullanın. Öksürük, ateş, nefes darlığı gibi şikâyetleriniz olursa mutlaka bir doktora başvurun.

İLİşKİLİ HABERLER Dominik’te Bulunan Acun Ilıcalı’dan Coronavirüsü Açıklaması

Dominik’te Bulunan Acun Ilıcalı’dan Coronavirüsü Açıklaması

Turhan Kaya Coronavirüs Nedeniyle Yaşamını Yitirdi

Turhan Kaya Coronavirüs Nedeniyle Yaşamını Yitirdi

Rusya'da Coronavirüs Önlemi! 27 Bölgede Sokağa Çıkmak Yasaklandı

Rusya’da Coronavirüs Önlemi! 27 Bölgede Sokağa Çıkmak Yasaklandı

Turizmciler Coronavirüs Salgınından Sonraki Dönemden Ümitli

Turizmciler Coronavirüs Salgınından Sonraki Dönemden Ümitli

İLİşKİLİ GALERİLER Rusya'da Coronavirüs Nedeniyle Evlenmek ve Boşanmak Yasaklandı

Rusya’da Coronavirüs Nedeniyle Evlenmek ve Boşanmak Yasaklandı

Kıvanç Tatlıtuğ Coronavirüse mi Yakalandı?

Kıvanç Tatlıtuğ Coronavirüse mi Yakalandı?

Berdan Mardini Coronavirüs Nedeniyle Çalışanlarını Ücretli İzne Çıkardı

Berdan Mardini Coronavirüs Nedeniyle Çalışanlarını Ücretli İzne Çıkardı

Coronavirüs Nedeniyle Anneannesini Kaybeden Pınar Deniz’den Yeni Paylaşım

Coronavirüs Nedeniyle Anneannesini Kaybeden Pınar Deniz’den Yeni Paylaşım

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.