DOLAR 32,1806
EURO 35,1178
ALTIN 2.518,97
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

Kistik akne nedir? Kistik akne nasıl geçer?

18.06.2020
A+
A-

PEMBENAR ÖZEL ABONE OL

PEMBENAR ÖZEL

Kistik akne; derin, ağrılı ve irinle dolu bir sivilce türüdür. Diğer sivilce türleriyle benzer şekilde cilt üstünde gözükmediğinden genelde deri altındaki sivilce olarak adlandırılırlar.

Kistik akne en önemli akne türüdür. Kistler cildinizin derinliklerinde gelişir. Bu, gözeneklerinize sıkışan bakteri, yağ ve kuru deri hücrelerinin bir kombinasyonundan kaynaklanabilir.

Herkes akne geliştirebilse de, kistik akne yağlı cilde sahip insanlarda görünme eğilimindedir. Ayrıca hormonal dengesizlikleri olan gençler, kadınlar ve ihtiyar yetişkinlerde daha yaygındır.

Genellikle kistik akne yaşla birlikte iyileşebilir. Ancak inatçı ve acı verici akneler genelde bir tedaviye gereksinim duyar. Kistik akneniz varsa, dermatoloğunuzla azıcık zaman geçirmenin vakti gelmiş demektir. Uzmanlara göre kistik akne bir bilirkişi tarafından çare edilmelidir.

Kistik aknenin tedavisi bir dermatoloğun yardımını gerektirirken, kistik aknenin ve genelde aknenin daha da kötüleşmesini durdurmak için deri bakım rutininizde atabileceğiniz birkaç adım var.

Cildinizi günde iki defa, cildinizi fazla kurutmayacak bir temizleyici ile kibarca temizlemelisiniz.

Cildinizi tahriş edebileceğinden scrub uygulamaktan kaçının. Fakat dermatoloğa danıştıktan sonra kullanımı önerilebilir.

Uzmanlar, kistik akneniz varsa; tonik ve eksfoliatörlerden uzak durmanızı tavsiye eder, çünkü bunlar cildi kurutan uygulamalardır.

Akneniz varsa, komedojenik olmayan veya aknejenik olmayan makyaj ve bakım ürünlerinden yararlanmalısınız. Bu Nedenle gözenekleriniz tıkanmayacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.