DOLAR 32,3597
EURO 34,7442
ALTIN 2.395,51
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

120 TL’ye doğanın içinde hafta sonu tatili! Tüm yorgunluğunuzu unutacaksınız…

06.04.2018
A+
A-
1 / 34

Büyük şehirde yaşıyor ve sabah 8, akşam 5 mesai düzeninde çalışıyorsanız hafta sonları nefes almaya ihtiyacınız var demektir. Güneşin kendisini iyice hissettirdiği ve yazın müjdecisi olan İlkbahar, gezmek için harika bir zaman. Sizin için çok güzel bir liste hazırladık. İster kültür gezisiyle bolca bilgi edindiğiniz bir hafta sonu gezisi yapın, isterseniz doğanın kucağında dağ evlerinde ya da muhteşem manzara eşliğinde çadırda konaklayın. Üstelik pek fazla cep de yakmıyor. Örneğin 120 TL’ye unutulmaz bir hafta sonu geçireceksiniz. İşte detaylar…

Fotoğraflar: Alamy, dağ evlerinin web siteleri

2 / 34

Adı gibi: Şirince / Kayserkaya Dağ Evi
Şirince’nin en güzel yanı organik tarıma verilen önem ve kaliteli bağlarından çıkan şarapları. Şirince’de masalsı sokaklarda gezebilir, evlerinin büyüsüne kapılabilir ve küçük şarap satılan yerlerde Şirince’ye özgü güzel şaraplardan satın alabilirsiniz.

3 / 34

Meyveli şarapları çeşit çeşit: elma, çilek, muz, şeftali, kavun… Aziz John Baptist Kilisesi, Tiyatro Medresesi gibi yerleri görüp gezmeden dönmeyin.

4 / 34

Ayrıca Tiyatro Medresesi’nin yanında Nesin Matematik Köyü de bulunuyor. Burada doğa ve huzur ile iç içe matematik öğretmek amaçlanmış. Şirince’de Kayserkaya Dağ Evi’nde kalabilirsiniz.

5 / 34

Şirince’nin güzelliğini dağ eviyle buluşturan Kayserkaya Dağ Evi’nde iki kişilik oda fiyatı 250 TL. Dağ evinde ayrıca zaman geçirebileceğiniz birçok aktivite de bulunuyor.

6 / 34

Yemyeşil: Çamlıhemşin – Rize / Goboca Dağ Evi
Karadeniz’in geneli gibi Rize de uçsuz bucaksız, güzelliği ile insanı büyüleyen yaylalarla dolu. Çamlıhemşin’de bulunan Fırtına Deresi’nin güzelliği ise insanın başını döndürüyor.

7 / 34

Derenin manzarası filmleri aratmayacak güzellikte. Hemen yakınında bulunan Zilkale, size ülkemizin güzellikleri hakkında daha çok bilgi sahibi olmayı isteyeceğiniz bir güzellik sunuyor.

8 / 34

Çamlıhemşin’de nerede konaklayacağım diye düşünüyorsanız Goboca Dağ Evi’nde kalmak isteyebilirsiniz. Goboca Dağ Evi, Fırtına Deresi’nin üstünde sırtını dağlara dayamış tipik bir Karadeniz evi.

9 / 34

Organik bahçeden toplanılan sebzelerle yöresel tatlar misafirlere sunuluyor. Kişi başı fiyatı 175 TL. Fiyata kahvaltı ve akşam yemeği dâhil. Yalnız Goboca Dağ Evi, 20 Nisan’da açılıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili bu yıl hafta sonuyle birlikte üç gün… Sizin için iyi bir alternatif olabilir, listenize mutlaka ekleyin…

10 / 34

Hafta sonunuzu kamp yaparak geçirmek isteyene: Kaş Camping
Çam ormanlarıyla kaplı Torosların, adeta masmavi denizi kucaklar gibi sakladığı bir koyda bulunuyor Kaş. Sakin sokakları ve baharın gelmesiyle açan çiçekleri görmek için bile gidilesi bir yer.

11 / 34

Burası için aktivite cenneti de diyebilirim. Örneğin, güzel kokulu sokaklarda bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Aynı zamanda burada bulunan Xanthos Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz. Bölgede ekstrem sporlardan birçoğu yapılıyor. Bu tür sporları seviyorsanız Yamaç paraşütü ve bungee jumpingin tadını Kaş’ta da çıkarmalısınız.

12 / 34

Eğer otel değil de daha sakin bir yer arıyorsanız kesinlikle adresiniz Kaş Camping olmalı…

13 / 34

Kendi çadırınızla geldiğiniz Kaş Camping’de çadırda konaklamak için 50 TL veriyorsunuz. Elektrik, su, banyo gibi ihtiyaçlar fiyat dâhilinde.

14 / 34

Eğer bungalovlarda kalmak isterseniz iki kişi 120 TL.

15 / 34

Ege’nin incisi: Bozcaada / Camping Bozcaada
’Ege’nin İncisi’ sözünü sonuna kadar hak eden Bozcaada’da hafta sonu için çok ideal. Ada Rum Mahallesi ve Türk Mahallesi olarak ikiye ayrılmış.

16 / 34

Rum Mahallesi’nde daha çok restoranlar, kafeler, meyhaneler bulunurken Türk Mahallesi’nde ağırlıkla pansiyonlar ve butik oteller var. Bozcaada’nın güzelliği karşısında büyülenmiş ve konaklayacak yer arıyorsanız Camping Bozcaada’yı tam size göre…

17 / 34

Çadırlarda kalarak Bozcaada’nın güzelliğiyle iç içe zaman geçiriyorsunuz. İster çadırda ister bungalovlarda konaklayabilirsiniz. Çadırda konaklama kişi başı 45 TL.

18 / 34

Yalnız kendi çadırınız varsa 35 TL. Bungalovda kalmak isterseniz 130 TL.

19 / 34

Doğayla iç içe: Yuvacık / Karaca Dağ Evi
İstanbul’a iki saat mesafede yer alan Yuvacık, Kocaeli’nde bulunuyor. Yuvacık öyle bir yer ki, doğal güzellikleri insana huzur veriyor. Burada doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz birçok yer bulunuyor.

20 / 34

Sabahları akan derenin yanı başında güzel bir köy kahvaltısıyla güne başlayabilirsiniz. Yuvacık, doğa sporlarının birçoğunu yapabileceğiniz bir yer. Hem de doğada koşmayı, yürümeyi seviyorsanız Yuvacık tam size hitap ediyor.

21 / 34

Yuvacık’ı gezmek bir günden fazla süreceği için burada konaklamak isterseniz Karaca Dağ Evi’nde konaklayabilirsiniz.

22 / 34

Şehirden kaçıp doğaya sığınanlara bir nevi kucak açan Karaca Dağ Evi’nde kendinizi hem huzurlu hem de evinizde hissedeceksiniz.

23 / 34

Yarım pansiyon hizmet veren Karaca Dağ Evleri iki kişi 400 TL.

24 / 34

İstanbul’a çok yakın ve ucuz: Abant / Abant Yeşil Ev
Abant’ta her mevsim ayrı güzel ama bahar bir başka… Göl kenarında gezinti yapabilir ve bölgede yapılan fayton turlarıyla Abant’ı keşfedebilirsiniz.

25 / 34

Ayrıca gelmişken alabalığın tadına bakmadan sakın dönmeyin. Abant’ta bulunan Sinekli Yaylası’nı ve Örmeci Yaylası’nı da gezebilirsiniz.

26 / 34

Nerede konaklamalı? Abant Yeşil Ev oldukça güzel…

27 / 34

Abant’ın güzelliğini taşıyan Abant Yeşil Ev’de doğanın uyanışını kuşlarının cıvıltısı eşliğinde izleyebilirsiniz.

28 / 34

İki kişilik fiyatı 800 TL.

29 / 34

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde: Safranbolu / Kolağası Butik Otel
Tamamı UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu, Osmanlı tarihinin en güzel örneklerine ev sahipliği yapıyor.

30 / 34

Yüzyıllara meydan okuyan yaklaşık 2 bin adet konağı ile Safranbolu adeta bir açık hava müzesi. Mutlaka Cinci Han Kervansaray ve Cinci Hamamı’nı ziyaret etmelisiniz.

31 / 34

Safranbolu’da konaklamak için Kolağası Butik Otel’i tercihiniz olmalı. İki kişi 210 TL.

32 / 34

Sessizlik istiyorsanız doğru adres: İznik / Askania
Günbatımının güzelliği karşısında büyülendiğiniz bir hafta sonu için İznik en ideal yerlerden. Burası toprağı eşeleseniz tarih fışkıran bir yer. Çiniler, tarihi yapılar ve surlar…

33 / 34

Sessizlik istiyorsanız mutlaka uğrayın bu güzel yere… İznik’te konaklama seçenekleri arasında İznik Askania’yı tercih edebilirsiniz. Askania, Yunan Mitolojisi’nde ‘İznik Gölü’ anlamına geliyor. Askania size tamamen doğal bir yaşam sunuyor. Balığınızı gölden kendiniz tutabileceğiniz gibi taze tutulmuş balıklardan da yiyebilirsiniz. İki kişilik fiyat kahvaltı dahil 250 TL.

34 / 34

Vizesiz gidilebilecek 10 yer
Seyahat planlarına vize masrafı ve yorgunluğu eklenince bazen unutulmaz bir tatil deneyimi en başından sorun haline gelebiliyor. Oysa, pasaportun bile gerekmediği, sadece kimlik kartıyla gidebileceğiniz ülkeler mevcut… İşte vize almanıza gerek olmayan, keşfedebileceğiniz en güzel 10 ülke… Detaylar için videoya tıklayınız…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.