DOLAR 32,5813
EURO 34,7803
ALTIN 2.507,96
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Kışın Sofralarınızdan Eksik Olmaması Gereken 4 Sebze

27.10.2020
A+
A-

Kışın, yaz aylarına oranla daha az sebze olmasından kaynaklı, sebze tüketimi azalabilmektedir. Ancak kışın da tüketebileceğiniz enfes sebzeler mevcut. İşte kışın tüketebileceğiniz harika ve sçok sağlıklı sebzeler…

BRÜKSEL LAHANASI

Brüksel lahanası, kış aylarında da rahatça bulunabilen önemli sebzelerden biridir. Küçük olan brüksel lahanası, ciddi oranda besin değerine sahiptir ve tam anlamıyla K vitamini deposudur. Bir fincan (156 gram kadar) pişmiş brüksel lahanası, günlük tavsiye edilen K vitamini alım miktarının yüzde 137’sini barındırmaktadır. K vitamini kemik, kalp ve beyin sağlığı bakımından da oldukça önemli bir besindir. Brüksel lahanası A, B ve C vitaminleri, manganez ve potasyum mineralleri de barındırır. Ayrıca kan şekerini sabit tutmaya destek olur. 

HAVUÇ

Sonbahar ve kışın vazgeçilmez lezzetlerinden olan havuç, A vitamini barındıran bir beta-karoten kaynağıdır. Soğuk hava, havucun içindeki suyun donmasına neden olduğu için, havuçta nişasta depolanarak tatlı bir sebze ortaya çıkar. Havucun içindeki A vitamini göz sağlığına iyi gelir ve bağışıklığı güçlendirir. 

MAYDANOZ

Hava soğuduğu zaman birçok bitkinin mevsimi geçer, ancak maydanoz soğuk havalarda da yetişir. Sadece 28 gram bile tüketilse, günlük K vitamini alımını ve gerekli olan C vitamini alımını karşılar.  Ayrıca maydanoz, A vitamini, folat, demir, kalsiyum ve potasyum bakımından da zengindir.

Maydanoz, apigenin ve luteolin dahil mükemmel bir flavonoid kaynağı olduğu için sağlık için oldukça faydalıdır. Hafıza kaybını önleyen ve yaşa bağlı değişiklikleri engellemeye yardımcı olan, luteolin bakımından zengin olan maydanoz için yapılan bir araştırmada, farelerin beyinlerinde yaşlanma nedeniyle oluşan iltihaplanmanın azaldığı tespit edildi.

KIRMIZI LAHANA

Soğuk havaların gözdelerinden olan lahana, turpgillerden bir sebzedir. Yeşili de, kırmızısı da oldukça sağlıklı olan lahana, sağlık için çok yararlıdır. Bir fincan kadar kırmızı lahana tüketmek, günlük alınması gereken C vitamini alımının yüzde 85’ini karşılar. Ayrıca yüksek miktarda A, K vitamini barındırır.

İLİşKİLİ HABERLER Sağlıklı Bir Kalp İçin Bunlara Dikkat

Sağlıklı Bir Kalp İçin Bunlara Dikkat

Keten Tohumu ile Yapılabilecek Sağlıklı Tarifler

Keten Tohumu ile Yapılabilecek Sağlıklı Tarifler

Kışın Korona Daha Riskli

Kışın Korona Daha Riskli

Kovid-19 Atlatanların Plazması, Tedavide Çok Etkiye Sahip Değil

Kovid-19 Atlatanların Plazması, Tedavide Çok Etkiye Sahip Değil

İLİşKİLİ GALERİLER Bu Sebzelerin Suları Çok Faydalı

Bu Sebzelerin Suları Çok Faydalı

Sağlıklı Yaz Salataları

Sağlıklı Yaz Salataları

Kışlık Sebze ve Meyvelerinizi Kurutun

Kışlık Sebze ve Meyvelerinizi Kurutun

Meyve ve Sebze Suları Ne Kadar Sağlıklı?

Meyve ve Sebze Suları Ne Kadar Sağlıklı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.