DOLAR 32,3520
EURO 34,7850
ALTIN 2.394,20
BIST 10.268,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Kanserli Hasta Alkol Alabilir Mi?

16.06.2020
A+
A-

Kanserli hasta alkol alabilir mi? Günümüzde fazla sayıda insan öbür nedenlerden nedeniyle yakalanmış oldukları kanser hastalığına karşısında uğraş ediyor. Son yıllardaki başarılı tedavi yöntemleri sayesinde bunu  yenen insan sayısı hiç de az değil. Eski alışkanlıklarına sürdürmek isteyen hastaların en çok merak ettiği konuların içinde içki tüketimi var. Bunun yanıtı haberimizin içinde.

Kanser Nedenleri Nelerdir?

Kontrolsüz gözenekli olan çoğalması olarak tanımlanan kanserin her ne değin birdenbire çok nedeni olsa da bunların içinde sigara ve alkol ilk akla gelenlerdir. Son yıllarda birçok besinde bulunan GDO da kanserin oluşmasına sebebiyet vermekte. Kanserin nedenleri içinde radyasyona maruz kalmak var. aynı zamanda güneş ışığının aşağı fazla uzun zaman kalmak da kanserin nedenleri içinde uyarı çeker.

Kanserli Hastaların Içki Almasının Önünde Bir Engel Var mı?

Kanserli hasta alkol alabilir mi: Kanser hastalarının alkol alması çoğunlukla fazla tavsiye edilen bir koşul değildir. Özellikle kemoterapi görenler alkol tüketimi yaptıkları vakit öncelikle kusma ve bulantı almak üzere bir takım rahatsızlıklarla karşı karşıya gelebilirler. Bundan nedeniyle kemoterapiyi peşine düşüp takip eden 48 saatlik zaman dilimi içinde alkolden uzak durmak her daim önerilir. Sahiden bunun dışında kullanımı yapılır. Yani fazla net ve kati bir yasak yoktur. Fakat çoğu hekim, alkollü içeceklerin bu dönem içinde alınmamasını önerir.

Alkolün kansere olan etkisi laf konusu olduğundan bundan uzaktan durmak gerekir. Çünkü bu değişken kimsesiz minimum 7 bambaşka kanser hastalığının nedenidir. Bundan nedeniyle kemoterapi gibi zaman zaman son derece yıpratıcı olabilecek olan bir dönem içinde bunu içmemek yapılacak en iyi şeydir.

Kanserli Hastalar Nasıl Beslenmek Zorunda?

Kanser hastalarında gıda son derece önemlidir. Bilhassa kaçınılması gereken bir takım yiyecekler vardır. Bunların içinde hidrojene edilmiş olan yağlar, gaz taşıyan içecekler, hazır cipsler, bitmiş olan etler, yeniden işlenmiş olan beyaz un ve rafine edilmiş olan şeker ilk sırada yer alır. Yani bunlardan her daim uzak durmak şarttır.

Bunun yanı sıra kanserle savaşan besinleri unutmamak lüzumlu. Bunlar; zeytinyağı, soya fasulyesi, doğal domates, yeşil akarsu, siyah havuç, pancar ve ıspanaktır.

Kanserin Tedavisi Nasıl?

Kanserli hasta içki alabilir mi: Kanserli hastaların kemoterapiden sonraki 2 jurnal süre içinde içki almamaları gerekir. Bu hastalığın tedavisi vardır. İlk olarak teşhis koyulur. Maddesel tetkik, kan testi, görüntüleme yöntemlerinin anında ardından rahatsızlığın kaçıncı evrede olduğuna bakılır. Buna göre bir çare yöntemi oluşturulur. Bilhassa kemoterapi fazla sık seçim edilir. Bunun yanı sıra hap ve cerrahi müdahale de laf konusudur. Son yıllarda ise bunlara ilave olarak sırık kanserli hücreyi niyet bölge zeki ilaçların kullanımına da başlamıştır. Ülkemiz kanser tedavisi konusunda ayrıca Avrupa’nın ayrıca de dünyanın en iyileri içinde dikkat çekiyor.

İLİşKİLİ HABERLER Kanser Hasta Organ Bağışı Yapabilir Mi?

Kanser Hasta Organ Bağışı Yapabilir Mi?

Kanser Sürecinde Hasta Ve Aileye Yaklaşım

Kanser Sürecinde Hasta Ve Aileye Girişim

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.