DOLAR 32,2668
EURO 35,0770
ALTIN 2.465,78
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Kırşehir’de Ahilik Konuşmaları Programı Gerçekleştirildi

Kırşehir’de düzenlenen “Ahilik Konuşmaları” programının konuğu Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil oldu. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, KAEÜ Ahilik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi …

23.12.2023
A+
A-

Kırşehir‘de düzenlenen “Ahilik Konuşmaları” programının konuğu Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil oldu.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, KAEÜ Ahilik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi’ndeki etkinliğe konuk olarak katılan Karahocagil, Ahiliğin bir düzenin adı olduğunu anımsattı.

Üniversitelerinin çalışmalarında kendilerine Ahiliği örnek alarak hareket ettiklerini vurgulayan Karahocagil, “Ahiliğin izinde mükemmelliğe yolculuk amacıyla hareket ediyoruz. Bu toprakların bir parçası olan Ahilik öğretilerinin kıymetinin bilinmesi gerekiyor. Ahilik öğretisi, iyi bir esnaf olmanın yanında iyi bir insan olmayı tarif ediyor. Ahilik dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın hayata aksetmesidir.” ifadelerini kullandı.

Programda, Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tahsin Hazırbulan ile Fen Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Fatih Koyuncu da Ahiliğin temel kaynaklarından olan fütüvvetnameler hakkında bilgi verdi.

Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Kubilay Kolukırık ve ekibi de tasavvuf müziği dinletisi sundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.