Kırsalda Ebru Sanatıyla Buluşan Öğrenciler: Üniversite Gönüllülerinden Sanat Desteği
Kırsalda öğrenciler, üniversite gönüllülerinin desteğiyle ebru sanatını keşfeder; yaratıcı üretkenlik ve toplumsal dayanışma için ilham veren bir buluşma.
Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Programı’nın öncülüğünde yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında kırsalda eğitim gören çocuklar ebru sanatıyla tanışıyor. Gönüllü 8 üniversite öğrencisi ve 4 akademisyenin katılımıyla Kavakdibi İlkokulu/Ortaokulu’nda düzenlenen atölyede öğrencilere ebru sanatının temel amacı ve uygulama adımları aktarıldı; ardından herkes kendi eserini yapmaya koyuldu.
Etkinlik, çocukların ilk kez ebru deneyimi yaşamalarını sağlayarak keyifli bir gün geçirmelerini amaçladı. Benzer atölyelerle kırsalda daha çok öğrencinin bu sanatı keşfetmesi hedefleniyor ve daha fazla köy okuluna ulaşılması planlandı.
Feza Keleş Şahbudak, Batman Üniversitesi’nin dezavantajlı bireylere yönelik çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirterek şunları söyledi: “Bu kez Kavakdibi köy okulunda, öğrencilerin sanatla buluşması ve ileride sanatçı olma yolunda farkındalık kazanması amacıyla ebru etkinliği düzenledik.”
Şahbudak ayrıca üniversitenin desteğiyle daha fazla köy okuluna ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.
Gönüllü öğrenci İkranur Yanardağ da kırsaldaki çocukların sanatla buluşmasının onların mutluluğunu artırdığını vurguladı: “Köye geldik, birlikte ebru yaptık ve çocuklar çok mutlu oldu. Akranlarına göre imkanları sınırlı olan bu çocuklar için böyle bir deneyim değerli.”
Etkinliğe katılan Nurcan Güneş, öğrencilerin yüzlerinde gördüğü gülümsemenin kendisini motive ettiğini belirtti ve daha çok köy okulunda yer almak için sabırsızlandığını söyledi. Rabia Demir ise “İlk kez ebru yaptım ve köyümüzdeki çocuklar için teşekkür ederim” dedi.