DOLAR 32,4915
EURO 34,9207
ALTIN 2.436,78
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Kırmızı Pancar Turşusunun Faydaları

06.03.2021
A+
A-

Yapılan araştırmalara göre kırmızı meyve ve sebzeler kanserle mücadelede oldukça etkin rol oynuyor. Kırmızı pancar da kanserle savaşan sebzeler arasında yer alıyor. Kırmızı pancarın faydaları neler? Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır?

KIRMIZI PANCARIN FAYDALARI

Betasyanin maddesi ile kolon kanserine karşı koruyor. Aynı zamanda kırmızı pancarı bu sayede sağlıklı ve doğal gıda boyası olarak da kullanabiliriz. Kabızlık, mide ağrıması, ekşimesi sorunlarına karşılı da etkilidir. İçerisindeki ‘betalain’ maddesi ise strese karşı etkilidir. Merkezi sinir sistemi ve kas sağlığı için önemli bir mineral olan potasyum bakımından zengin kırmızı pancar, kemiklerin korunması için de etkilidir. İyi bir antioksidan olduğu ise kesinlikle tartışılamaz. Egzama, sedef ve kurdeşen gibi cilt rahatsızlıklarına iyi gelir. Kırmızı pancar suyu aynı zamanda beyni güçlendirir. Enerji artışı sağlar; vücuttaki oksijen seviyesini %20 ye kadar yükseltebildiğinden atletik performans artışına sebep olur. Spordan 2-3 saat önce tüketilmesi fayda sağlar.

KIRMIZI PANCAR NASIL TÜKETİLEBİLİR

-Buharda 15 dakikayı geçmeyecek şekilde, fırında ise 1 saati geçmeyecek şekilde pişirmenizi öneririm. Fazla kaynatmak besin değerinin düşmesine neden olur.

-Pancar; haşlanarak, fırınlanarak, buharda pişirilerek ve çiğ olarak tüketilebilir.

KIRMIZI PANCAR TURŞUSU YAPIMI

MALZEMELER

-1 kilogram kırmızı pancar

– 4-5 diş sarımsak

– 1 su bardağı üzüm sirkesi

-1 tatlı kaşığı toz şeker

-Tuz

HAZIRLANIŞI

-Küp şeklinde doğradıktan sonra haşlama suyunu ve doğradığımız pancarları kavanoza koyup sirkeyi şekeri tuzu ilave din. İki gün içinde turşunuz hazır olacaktır.

-Size tavsiyem servis sırasında üzerine dereotu koyarak çok daha faydalı hale getirebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.