DOLAR 32,5619
EURO 34,8545
ALTIN 2.434,35
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Baş Dönmesine İyi Gelen Doğal Yöntemler

21.08.2021
A+
A-

Hemen hemen hepimiz baş dönmesi şikayeti ile karşılaşmışızdır. Yaşam koşulları, içerisinde bulunduğumuz an ya da bazı hastalıklar baş dönmesine neden olabilir. Peki baş dönmesi nasıl geçer? Baş dönmesine iyi gelen doğal yöntemler neler?

Peki baş dönmesi nasıl geçer? Baş dönmesine iyi gelen doğal yöntemler neler? Sıklıkla karşılaşılan baş dönmesi şikayeti hakkında en çok aratılan soruların detaylarını sizin için hazırladık. İşte baş dönmesine iyi gelen doğal yöntemler…

Sizin için hazırladığımız baş dönmesine iyi gelen doğal yöntemlerden bahsetmeden önce, şunu belirtmekte fayda var. Baş dönmesinin birçok nedeni olabilir. Bu yüzden eğer sık sık ve uzun süreli baş dönmesi yaşıyorsanız, muhakkak bir doktora gitmeli ve uzman eşliğinde tedavi olmalısınız. Bunun haricinde baş dönmesinin başlıca nedenleri nelerdir? biraz bunlardan bahsedeceğiz size.

BAŞ DÖNMESİNİN NEDENLERİ

Sıklıkla rastlanılan baş dönmesi şikayetinin bir çok nedeni olabilir. Gün içinde maruz kaldığımız tempodan başlayarak birçok neden baş dönmesine sebep olabilir. Peki en sık baş dönmesine neden olan durumlar nelerdir? gelin beraber bakalım….

-Tansiyon düşmesi

-Uzun süre aç kalınması

-Dehidrasyon

-Kan şekerinin düşmesi

-Güneş çarpması

-Kulak enfeksiyonu ve kulağın denge merkezinde meydana gelen diğer rahatsızlıklar

-Aniden ayağa kalkıldığında oluşan ani kan basıncı düşüşü

-Nörolojik rahatsızlıklar

-Stres

-Hamilelik

-Migren

-Travmalar

-Araç tutması

-Göz hastalıkları

-Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı

AŞ DÖNMESİNE İYİ GELEN DOĞAL YÖNTEMLER?

Baş dönmesi şikayeti olanların uygulayabileceği bazı doğal yöntemleri sizler için hazırladık. Bu doğal besinlerden yararlanarak baş dönmenizin önüne geçmeniz mümkün. 

Bal


Kan düşmesine bağlı bir baş dönmesi yaşıyorsanız, en doğal şeker kaynağı olan baldan bir tatlı kaşığı tüketmeniz yeterli. 

Zencefil


Birçok faydası bulunan zencefil, mide bulantısını önlerken baş dönmesine de iyi geliyor. Kan dengesini düzenleyen ve oksijen dengesi sağladığı için baş dönmesini önlüyor. Baş dönmenizi önlemek için yapmanız gereken bir bardak zencefil çayı tüketmek. 

Nane


Mis gibi kokusu ile ferahlık sağlayan nane aynı zamanda doğal bir baş dönmesi ilacıdır. Nane aynı zamanda da bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede de oldukça etkilidir. 

Limon


Baş dönmesi için doğal ilaçların başında limon gelir. Bir bardak suya yarım limon, 2 çay kaşığı şeker ekleyip iyice karıştırın ve tüketin. Bu karışımla baş dönmenizin anında geçtiğini göreceksiniz. 

Kabak çekirdeği


Daha önce birçok faydasıyla tanıştığımız kabak çekirdeği aynı zamanda tam bir baş dönmesi ilacıdır. İçinde bulunan vitaminler baş dönmesini anında kesiyor. 

Bektaşi üzümü


Kurt üzümü ya da frenk üzümü olarak da bilinen bektaşi üzümü A ve C vitaminleri açısından oldukça zengin. Kan dolaşımını hızlandıran bektaşi üzümününden 2-3 tanesini ezin. 1 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş tohumu da ekleyerek bir gece bekletin. Ardından suyunu çıkararak bu karışımı için.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.