DOLAR 32,3996
EURO 34,5594
ALTIN 2.380,76
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Kırgızistan’da Türk Sağlıkçılar ve Bişkek Büyükelçiliği Mensupları Bir Araya Geldi

Kırgızistan’da Türk sağlıkçılar ve Bişkek Büyükelçiliği mensupları bir araya gelerek, işbirliği ve deneyim paylaşımı için buluştular. Detaylar haberimizde.

09.04.2024
A+
A-

Kırgızistan’da, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği mensupları ile Türk sağlıkçılar birlikte iftar yaptı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te inşa ettiği ve donattığı 72 yataklı Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi’nde iftar programı düzenlendi. Programa, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, hastanenin başhekimi Opr. Dr. Hüseyin Ünsal Erçelik’in yanı sıra Büyükelçilik müşavirleri, ataşeler, elçilik ve konsolosluk mensupları ve Türkiye’den görevli hastane çalışanları katıldı.

Mevlevi Ayinleri Bu Ay Kırgızistan’da

Kırgızistan’da, Mevlevi ayinleri gerçekleştirildi. Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği tarafından düzenlenen etkinliklerde Kırgız halkı, Mevlevi ayinlerini izleme fırsatı buldu. Programa, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan’ın yanı sıra birçok davetli ve sanatsever katıldı.

“Kırgızistan’da Ramazan Coşkusu”

Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi’nde görevli Türk sağlıkçılar, Kırgızistan’da geçirdikleri ramazan ayını anlattı. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından 3 aylık geçici görevle Kırgızistan’a giden hemşire Serpil Uysal, burada çok keyifli ve maneviyatı güzel bir ramazan geçirdiğini söyledi. Yurt dışında ramazan ayını geçirmenin farklı bir deneyim olduğunu belirten Uysal, “Hastane içerisindeki çalışma arkadaşlarımız hiçbir zaman gurbette olduğumuzu hissettirmedi. Bize kucak açan Kırgızistan’ı ve Kırgızistan halkını çok sevdim.” dedi.

Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesinden görevli radyoloji teknisyeni Kübra Karaşin da ilk defa ailesinden, sevdiklerinden ve ülkesinden kilometrelerce uzakta bir ramazan geçirdiğini belirtti. Karaşin, burada kendilerine yalnızlık hissettirilmediğini dile getirerek, “Ne güzel ki burada Kırgız halkına şifa verebiliyoruz. Buranın o kadar samimi ve sıcak halkı var ki. Güzel anılarla ülkeme döneceğim.” ifadesini kullandı.

Kaynak

  • AA / Güncel
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.