DOLAR 32,2662
EURO 35,0671
ALTIN 2.466,25
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Kilo Vermek İstiyorsanız Bu Besinlerden Uzaktan Durun

13.05.2020
A+
A-

Lezzetine doyamadığımız çoğu beslenme kilo vermeye engel olmakta. Ama bu besinleri alternatif yöntemlerle tüketirseniz kilo alımının önüne geçebilirsiniz. Sizin için kilo almanıza neden olan ve bunu engellemenizi sağlayacak yöntemleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

KIZARMIŞ PATATES VE CİPSLER

Kızartma yaparken ortaya meydana çıkan trans yağlar birçok hastalığa neden olurken iştah ve kilo kontrolünü sağlamakta sorunlar oluşmasına niçin olur. Kızartma yerine tercih edeceğiniz haşlama ya da fırınlama yöntemi ayrıca daha sağlıklı ayrıca de kızartmaya tarafından daha uzun tokluk hissi vermektedir. Haşlanmış veya fırınlanmış patatesi küçük bir porsiyon olmak kaydıyla ekmek yerine tercih edebilirsiniz.

UNLU MAMÜLLER

Beyaz ekmek ve beyaz unla yapılmış tüm yiyeceklerde kilo vermenizin önüne geçen bir engeldir. Beyaz un ile yapılan tüm besinlerin lif içeriği düşüktür ve kan şekerinin çabuk bir şekilde değişmesine neden olur. Beyaz unlu gıdalar yerine tam buğday, yulaf, bütün tahıllı ürünler tercih edebilirsiniz. Bu gıdalar ayrıca yeterli oranda lif almanızı sağlayacak hem de uzun zaman tok kalmanızı sağlayacaktır.

GAZLI İÇECEKLER

Gazlı içecekler, meyve suları ve içki yüksek oranda şeker içerdikleri için manâsız kalori alımına niçin olur ve özelikle bel çevresinde yağlanmaya yol açar. Gazlı içecekler olmadan yaşayamam diyenlerdenseniz sade maden suyunun içerisine ekleyeceğiniz limon dilimleri size alternatif bir çözüm olabilir. Meyve suları yerine meyvenin kendisini tüketmek posa alımını arttırır ve kilo vermenize asistan olur.

ŞEKER VE TUZLU

Şeker ve tuz çoğu kişinin vazgeçilmez ikilisidir. Ancak kilo belirlemek istiyorsanız hayatınızdan şekeri çıkarmalı ve tuz miktarına dikkat etmelisiniz. Vücuda ihtiyacından pozitif alınan şeker kas ve karaciğerde yağlanmaya niçin olur ve bu durum da kilo vermenizi zorlaştırır. aynı zamanda gereğinden pozitif alınan tuz ise vücutta ödem oluşmasına yol açar ve pozitif tuz tüketimi iştahın artmasına niçin olur. Bundan nedeniyle tuz tüketimi günde 5 gramdan pozitif olmamalıdır.

İLİşKİLİ HABERLER Sarkık Vücut İstemeyenler İçin Bölgesel Zayıflama Yöntemleri

Sarkık Beden İstemeyenler İçin Yöresel Zayıflama Yöntemleri

Sağlıklı Kilo Vermek İçin Bunu Deneyin

Dinç Kilo Tahsis Etmek İçin Bunu Deneyin

Bağışıklık Sisteminin Zayıfladığını Gösteren İşaretler

Bağışıklık Sisteminin Zayıfladığını Belirten İşaretler

Ramazan Ayında Zayıflamak İçin İştahı Kesen Bu Besinleri Tüketin

Ramazan Ayında Zayıflamak İçin İştahı Kesen Bu Besinleri Tüketin

İLİşKİLİ GALERİLER Zayıflamak İsteyenler İçin Kahvaltı Önerisi

Zayıflamak İsteyenler İçin Kahvaltı Önerisi

Zayıflamak İsteyenler İçin Bu Gıdalara Dikkat!

Zayıflamak İsteyenler İçin Bu Gıdalara Dikkat!

Zayıflamak İçin Bazen 4 Madde Yeter!

Zayıflamak İçin Ara Sıra 4 Madde Yeter!

Hızlı Zayıflamak İçin 9 Tavsiye

Seri Zayıflamak İçin 9 Öğüt

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.