DOLAR 32,4542
EURO 34,6446
ALTIN 2.391,36
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Yüksek Tansiyonu Önlemek İçin Süt İçin

01.07.2020
A+
A-

Yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor fakat kalsiyum, magnezyum ve fosforun az tüketiminin kişisel veya toplumsal olarak hipertansiyon sıklığı ile aracısız olarak alakalı olduğunu belirtiyor.

YÜKSEK TANSİYONU OLANLAR SÜT İÇMELİ

Süt, yüksek kalsiyum ve potasyum içerir. Dolayısıyla kan basıncı ve hipertansiyonun dengelenmesinde kayda değer bir beslenme kaynağı olarak görülür. Hipertansiyon hastalarının eksik yağlı ya da yağsız süt tüketerek kan basıncını teftiş altına alabilmektedir.

Süre içerisinde eksilen kalsiyum alımının tansiyon artırdığına açıklayan Prof. Dr. Neriman İnanç, “Kalsiyum, magnezyum ve fosfor minerallerinin alımı artırılarak kan basıcında azalma sağlanabilmektedir. Kalsiyum denince aklımıza gelen birincil gıda öğesi süttür. Optimal kan basıncının sağlanmasında ve sağlıklı yaşam için günde 3-4 porsiyon süt ve süt ürünlerinin tüketimi öneriyoruz.” dedi.

Süt tüketimi değin meyve ve sebze tüketiminin de hipertansiyonu durdurmak için önemli olduğunu belirtmekte yarar vardır. Tüketilen besinlerin yağlarının eksik olmasına dikkatli olmak gerekmektedir. bununla beraber proteini hafif artırılmış perhiz uygulayarak kan basıncının düşürülmesi mümkündür.

İLİşKİLİ HABERLER Bu Besinler Hipertansiyona İyi Geliyor

Bu Besinler Hipertansiyona İyi Geliyor

Tansiyon Düşmesine Ne İyi Gelir?

Tansiyon Düşmesine Ne İyi Gelir?

Yüksek Tansiyona Ne İyi Gelir?

Yüksek Tansiyona Ne İyi Gelir?

Yazın Beslenmede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazın Beslenmede Uyarı Edilmesi Gerekenler

İLİşKİLİ GALERİLER Tansiyon İlacı İle Muz Yenmez! Bu İlaçlarla Bu Meyveleri Sakın Yemeyin!

Kan Basıncı İlacı İle Muz Yenmez! Bu İlaçlarla Bu Meyveleri Sakın Yemeyin!

Tansiyonu Düşüren Gıdalar

Tansiyonu Düşüren Gıdalar

Tansiyon Hastalığının 9 Belirtisi!

Kan Basıncı Hastalığının 9 Belirtisi!

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.