DOLAR 32,2852
EURO 34,6790
ALTIN 2.403,67
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Kilo Almanıza Neden Olan Bu Hatayı Yapmayın!

19.05.2020
A+
A-

Çağdaş hayatın getirilerinden biri olan süratli yemek yeme alışkanlığı, ilk kez obezite almak üzere çoğu soruna niçin oluyor. Yaşam koşuşturmacasın da aralıksız bir şeylere yetişmeye çalışmamız yemek yeme alışkanlıklarımızın değişmesine neden oldu. Farkında Olan olmadan öğünleri fazla çabuk bir şekilde tüketmeye başladık. Peki, seri yemek yeme alışkanlığından kurtulmak için ne yapma gerekir? İşte teferruat…

OBEZİTENİN BAŞLICA NEDENİ

Anında herkes yemek yemek yerken beyne doyma sinyallerinin gitmesi için kısa bir zaman geçmesi gerektiği konusunda hemfikirdir. Ama meslek bunu uygulamaya geldiğinde hızlı hareket etmekten vazgeçemiyoruz. Öncelikle yediğimiz yemekten şımartma almalıyız. Yemek Yemek yerken, lezzetlerin tadını varmalı ve keyif almalıyız.

öte yandan süratli yemek yemek yerken, yeterince çiğnemezsek yemeğin tadını alamayabiliriz. Doyma sinyallerinin beyne ulaşması da zorlaşınca tokluk hissetmez ve daha fazla yemek isteriz. Bu da bir zaman sonradan fazla kiloya hatta obeziteye bile niçin olabilir.

HIZLI YEMEK YEMEK YEME ALIŞKANLIĞI NASIL BIRAKILIR?

Öncelikle yemeği seri yediğinizi kabul etmeniz gerekir. Yemek Yemek yerken 5 kez çiğniyorsanız bu rakamı önce 10’a gerisinde da 15’e çıkarmanız gerekir. Bu noktada kendinize müsaade etmeli ve sabırlı olmalısınız. Seri yeme alışkanlığınızı değiştirmek için yemek yerken daha artı çiğneme alıştırması yapmanız yararlı olabilir.

YEMEK YEMEK YERKEN KISA MOLALAR VERİN

Çiğneme alışkanlığının yanı sıra yemek yemek yerken birkaç kez kısa molalar vermenizde de avantaj var. Tabağınızın tamamını bitirmeden önce birkaç kere durup, yanınızdaki insanlarla sohbet edebilirsiniz. Her lokmada çatal, kaşığı adamak da bir diğer adım. Bir lokma yemek yemek alın ve kaşık çatalınızı tabağın kenarına bırakın. Lokmalarınızı ağır ağır çiğneyin ve öteki lokmaya geçerken acele etmeyin. En önemlisi ise orada yalnızca karnınızı beslemek için oturmadığınızı düşünün ve yediğiniz yemekten keyif alın.

İLİşKİLİ HABERLER Rüyada Kalabalık Masada Yemek Yemek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Topluluk Masada Yemek Yemek Ne Anlayış Gelir?

Yemek Yaparken Yağı Çok Fazla Isıtmayın!

Yemek Yemek Yaparken Yağı Fazla Pozitif Isıtmayın!

Müzik Yemekten Alınan Hazzı Artırıyor

Müzik Yemekten Alınan Hazzı Artırıyor

Dışarıdan Yemek Sipariş Ederken Bunlara Dikkat Edin

Dışarıdan Yemek Sipariş Ederken Bunlara Uyarı Edin

İLİşKİLİ GALERİLER Demet Akalın'dan Türk Yemeklerini Beğenmeyen Şeyma Subaşı'na Tepki

Demet Akalın’dan Türk Yemeklerini Beğenmeyen Şeyma Subaşı’na Tepki

Survivor'da Evrim ve Yasin Gece Yemek Yiyen Arkadaşlarına Tepki Gösterdi

Survivor’da Evrim ve Yasin Gece Yemek Yemek Yiyen Arkadaşlarına Karşı Çıktı

Mert Öcal Yasin Obuz'u Yemek Yapmaya Davet Etti

Mert Öcal Yasin Obuz’u Yemek Yapmaya Davet Etti

Naomi Campbell: Sadece Öğle Vakti Yemek Yiyorum

Naomi Campbell: Sadece Öğle Vakti Yemek Yiyorum

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.