DOLAR 32,5720
EURO 34,9922
ALTIN 2.431,91
BIST 9.743,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Kereviz Mide Yanmasına Birebir!

15.04.2020
A+
A-

Uzun yıllar önce tüketilmeye başlanan kerevizin insan sağlığına olan faydalarını biliyor musunuz? Mide yanmasından vücuda enerji vermeye kadar birçok açıdan sağlığın desteklenmesinde rol oynayan kereviz vücudun günlük sıvı ihtiyacının da yaklaşık yüzde 25’ini karşılamaktadır. Sizin için kerevizin faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar…

KÖK VE YAPRAKLARI BERABER TÜKETİLİYOR

Kereviz, kök ve yapraklarıyla beraber tüketilen, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir besindir. Bu özelliği sayesinde insan sağlığına faydalı olan gıdalar arasında yer alır.

HEM GIDA HEM İLAÇ

Avrupa’dan tüm dünyaya yayılan bu enfes besinden yunan destanı İlyada’da bile bahsedilmiştir. Bu besinin eski zamanlarda da alternatif tıp alanında kullanıldığı yazılı destanlarda yer alan bir bilgidir.

MİDE DUVARINI GÜÇLENDİRİYOR

Mide duvarının güçlenmesini sağlayan bu besin vücudun ihtiyacı olan suyu karşılamada bile oldukça etkilidir. Ayrıca midede oluşan asit oranının da dengelenmesini sağlar. Yanma ve ekşime gibi sorunlarında azalmasını sağlar.

VÜCUTTAKİ SIVI KAYBINI GİDERİR

Kerevizin yüzde 90’ı su oluşturmaktadır. Bu nedenle sıvı kaybı yaşan vücudun sıvı alımını da sağlamış olur.  Ciltteki deforme olmuş bölgelerin de içerdiği sıvı sayesinde iyileşmesini sağlar.

ENERJİ VERİYOR

Tam bir enerji deposu olan kerevizi sürekli olarak tükettiğiniz zaman vücudunuz için gerekli olan enerjiyi sağlar. Özellikle diyet yapanların kereviz yemesi önerilmektedir. Vücuda enerji vererek kişinin dinç olmasını sağlar.

İLİşKİLİ HABERLER Mide Yanması Nedir? Neden Olur?

Mide Yanması Nedir? Neden Olur?

Zeytin Çekirdeği Mide Yanmalarına İyi Geliyor! Zeytin Çekirdeği Yutulursa Ne Olur?

Zeytin Çekirdeği Mide Yanmalarına İyi Geliyor! Zeytin Çekirdeği Yutulursa Ne Olur?

Mide Yanmasına Neden Olan Besinler

Mide Yanmasına Neden Olan Besinler

Mide Yanmasına İyi Gelen Muz ve Armut Karışımı

Mide Yanmasına İyi Gelen Muz ve Armut Karışımı

İLİşKİLİ GALERİLER Her Sabah 1 Bardak Kereviz Suyu İçerseniz

Her Sabah 1 Bardak Kereviz Suyu İçerseniz

Ananasın Faydaları Nelerdir?

Ananasın Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.