DOLAR 36,1109
EURO 37,6627
ALTIN 3.372,85
BIST 9.779,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 8°C
Az Bulutlu
İstanbul
8°C
Az Bulutlu
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 10°C
Paz 7°C

Kepler Teleskobu emekli oluyor!

08.07.2018
A+
A-

NASA, 2009 yılında Kepler Uzay Teleskobu’nun lansmanını yapmıştı. Bugüne kadar binlerce gezegen keşfedilmesinde görev alan teleskop, artık emekliye ayrılıyor. NASA yaptığı açıklamada teleskobu emekliye ayırmadan önce, teleskobun elde ettiği tüm verileri aktarması için çalıştıklarını duyurdu.

NASA Güneş yolculuğuna hazırlanıyor!

Termal Koruma Sistemi olarak adlandırılan NASA ısı kalkanı ile insanlık ilk kez devasa ateş topu Güneş’e çok daha fazla yaklaşmış olacak. İşte, NASA teknolojisinin ve gerçekleştirilecek fırlatmanın detayları.

Kepler’in emekliye ayrılacak olmasının ana nedeni, yakıt deposunun düşük seviye uyarısı vermesi oldu. Son gözlemde toplanan verilerin dünyaya aktarılabilmesi için teleskop, düşük güç moduna alındı. Kepler çalışanları, NASA’nın Deep Space Network’ü aracılığıyla ağustos ayına kadar görev verilerini dünyaya aktarmayı hedefliyor.

2013 yılında direksiyon sistemi ile mekanik arıza yaşayan teleskop, NASA’nın tahmininden daha uzun süre hizmet verdi. NASA’ya göre, Kepler görevi ile 2.244 aday dışsal gezegen ve 2.327 onaylı dışsal gezegen keşfi yapıldı. Genişletilmiş K2 misyonunda ise 479 adayı tanımlamayı başardı.

Uzay araştırmalarında önemli bir görevi üstlenen Kepler’in, yerini Hubble Uzay Teleskobu’na bırakması planlanıyor. Ancak Hubble konusu şu anda oldukça belirsiz görünüyor. 2019 yılında tanıtılması beklenen Hubble, teknik geliştirmeler nedeniyle 2021 yılına ertelendi. Erteleme kararının arkasındaki gerekçe ise olası bir eksiklik veya hatanın milyarlarca dolar maliyetle sonuçlanacak olması.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.