DOLAR 32,3633
EURO 34,6915
ALTIN 2.392,12
BIST 10.162,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Kendin yap: Donuk saçlarınıza yaşam verecek konut yapımı kil maskesi

06.05.2020
A+
A-

Doğal saç bakım ürünleri söz konusu olduğunda, yaygın bir bileşen bentonit kildir. Bu kil, zamanla eskimiş, su varlığında ayrışan volkanik külden oluşur.

Piyasada aldığınız bentonit kili yumuşak beyaz tozlu bir madde olarak gelir. Çok ince, pürüzsüz ve kokusuz toz, çeşitli besinler ve minerallerden oluşur.

Saçta kullanıldığında saçınızı temizlemeye yardımcı olur ve kuru kafa derisi, hasarlı ve donuk görünümlü saçlar gibi sorunları çare eder. Ilave olarak, bentonit kili negatif yüklüdür, fakat değişken ile aktive edildiğinde, artı yüklü iyonları toksinleri çeker. 

Bentonit kilinin bu özelliği ayrıca kafa derisinden pozitif leke ve yağ çekilmesine tezgâhtar olur, bu da kepek, kafa derisi yaraları ve öteki sorunların riskini azaltır.

Saç bakımı ve öteki dış kullanımlar laf konusu olduğunda, sodyum bentonit kili, sudaki kendi ağırlığının 10 ila 15 katını emdiği için kalsiyum bentonit kilinden daha faydalıdır.

Bentonit kil saç maskesi düzenlemek için sadece 3 içeriğe ihtiyacınız var : Bentonit kil, su ve elma sirkesi.

Elma sirkesi saçlarınızdaki asitliği dengelemeye yardımcı olarak daha iyi bir parlaklık ve genel sıhhat sağlar.

Nasıl yapılır?

Malzemeler:

Bentonit kili – 1 su bardağı
Su – 1 kadeh
Elma sirkesi – ½ kadeh
Metal olmayan kap ve kaşık

Metal olmayan bir vahşi 1 bardak bentonit kili koyun. 1 su bardağı su ekleyin. Metal olmayan bir kaşık kullanarak, kili ve suyu pürüzsüz bir kıvamda bir macun haline getirin. Gerekirse biraz daha su ekleyin, arkasında ½ bardak ham, filtrelenmemiş elma sirkesi ekleyin. Malzemeleri her yerde karıştırın. 

Nasıl kullanılır?

Biriken leke ve yağı arındırmak için saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın.

Saçlarınız hala nemliyken, hazırlanan bentonit kil saç maskesini uygulayın. Köklerden uçlara dek yavaşça uygulayın.

20 dakika dek bekleyin. 20 dakika sonradan saçınızı ılık suyla durulayın ve tüm kilin yıkandığından belirli olun.

Bu saç maskesini ayda bir ya da iki defa kullanın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.