DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Kemal Kılıçdaroğlu: “10 temel gıda ürününe enflasyonu yansıtmayın”

21.11.2021
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre karakış şartlarında vatandaşların gıdaya erişim konusunda sıkıntı yaşamaması için iktidara 6 maddelik öneri sunan CHP lideri basın açıklamasında özetle şunları söyledi:

“ÜLKEYİ GÖZDEN ÇIKARMIŞ: Çok açık ki saray iktidarı ülkeyi hızla uçuruma sürüklemektedir. Merkez Bankası Müdürü ‘şahsım Erdoğan’ son hamleleriyle Türk Liramızın değerini hiç etmeye devam ediyor. Şahsım iktidarı belli ki ülkeyi de, halkımızı da gözden çıkarmış.

YENİ CEPHE GIDA: Enerji konusunda verdiğimiz mücadelenin yanına yeni bir cephe açacağımız ifade etmiştim. Gıda mücadelesi. Türkiye’de 14 milyon asgari ücretli açlık sınırının altında yaşıyor… İşte bu yüzden kara kış şartlarında en hayati konulardan biri insanımızın gıdaya erişimi.

SESİMİ DUYMASINI İSTİYORUM: Artan maliyetler nedeniyle en temel gıda ürünlerine zamlar yağıyor. TÜİK verilerinde bile durum içler acısı… O şahsa sesleniyorum; bu sesi duymasını istiyorum.

YAPARSA PUAN ALIR: Gereğini yaparsa, buradan siyasi puan alacağını o da biliyor ben de biliyorum. Hiç umurumda değil. Yeter ki insanımızın onuru zedelenmesin. Kara kış fonunu hemen kur. Vatandaşlarımıza kış aylarında destek ver. Mutfaktaki yangını hafifletmek için sayacağım 6 maddenin uygulanmasını talep ediyorum.

İKTİDARDAN 6 TALEP: Ziraat Bankası kuruluş amacına uygun hareket ederek, çiftçiye derhal 3 ay geri ödemesiz ve faizsiz kredi vermeli. Çiftçimizin su ve elektrik borçlarının faizi silinmeli ve geliri oranında yeniden yapılandırılmalı. Çifçinin kullandığı elektrikte KDV, TRT payı gibi ek kalemler tümüyle kaldırılmalı. Takibe düşmüş borçlara gelen faizler derhal silinmeli. Kredi geri ödemeleri 6 ay ertelenmeli. Tarımsal üretimde kullanılan mazotta KDV önümüzdeki 6 ay kaldırılmalı. Tüketiciye nefes için gıda ürünlerinde uygulanan yüzde 8’lik KDV 6 ay sıfırlanmalı. Belediyeler ile kooperatifler arasındaki işbirliği yaygınlaştırılmalı. Bu milleti kaderine terk etme, bu adımları at.

ZARARI GÖZE ALIN: Marketlerden de bir talebim var. 10 temel gıda ürününde oluşacak enflasyon zamlarını bu süreçte yansıtmayın mecbur kalırsanız da enflasyonun altında yansıtın. Un, yağ, süt, bulgur, makarna, mercimek, yumurta, peynir, tuz ve her ay 3 çeşit sebze. Bu ürünlere zam yapmayın. İktidara gelir gelmez bu süreçte oluşacak tüm zararları hızla telafi edeceğiz. Tüm zincir marketlerin üst yöneticilerine mektup göndereceğim, bu bir dayanışma çağrısıdır. Bu fedekarlığınızı telafi edeceğimize söz veriyorum. Bu ülkenin makus talihini kılmaya kararlıyım.”

Ön yargılar kırılıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan başkanlığındaki heyeti kabulünde, bugüne kadar kendilerine oy vermeyen kitlelere ulaşmayı başardıklarını, CHP’ye ilişkin ön yargıları kırdıklarını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.