DOLAR 32,5317
EURO 34,8626
ALTIN 2.441,40
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Kekik Çayının Faydaları

22.06.2021
A+
A-

Kekik hemen hemen dünyanın her yerinde yetişir ve farklı türlerde tüketilir. Peki kekik çayının faydaları neler? Kekik çayı zayıflatır mı? Kekik çayı neye iyi gelir? Sorularını sizler için hazırladık.

Kekik hemen hemen dünyanın her yerinde yetişir ve farklı türlerde tüketilir. En çok çay olarak tüketilse de baharat ve yağ olarak da kullanılır. Peki kekik çayının faydaları nelerdir? Kekik çayı zayıflatır mı? Kekik çayı neye iyi gelir? Gibi merak edilen soruları sizin için cevapladık. İşte detaylar…

15 ile 20 dakika arasında hazırlayabileceğiniz kekik çayı, güçlü bir şifa kaynağıdır. Yüksek tansiyon başta olmak üzere birçok hastalığa iyi gelen kekik çayını hazırlamak ise oldukça basit. 

KEKİK ÇAYININ FAYDALARI

– Bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı koruma sağlar.

– Antioksidan özelliği vardır.

– Kekik çayı içildiğinde bronşit, astım gibi rahatsızlıklara iyi gelir.

– İdrarda akışkanlığı arttırıcı özelliği vardır. İdrar söktürücüdür.

– Ağız kokusunu geçirici özelliği olması da kekik çayının faydaları arasındadır.

– Mideyi rahatlatır. Mide rahatsızlıklarına fayda sağlar.

– Sinir sistemine fayda sağlayarak rahatlatır.

– Burkulmalar, romatizma, kas ağrılarına iyi gelmesi de kekik çayının faydaları arasındadır.

– Kolesterolü düşürücü etkisi de vardır.

– Depresyonu önler.

– Kanser ve tümöre karşı savaşır.

– Boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi gelir.

kekik çayının faydaları

KEKİK ÇAYI NASIL YAPILIR? 

Kekik içerisinde demir ve potasyum gibi birçok bileşenleri barındırır. Geçmişten günümüze şifa ilacı olarak kullanılan kekik, herkesin tüketmesi gereken muhteşem bir besindir. Her damak zevkine göre 

Kekik çayı malzemeler:

2 yaprak taze kekik

2 bardak sıcak su

Arzuya göre limon ve çiçek balı

Hazırlanışı

Sıcak suyun içine kekiği ekleyerek, demlenmesi için dinlendirin. Daha sonrasında ise damak zevkine göre bal ya da limon ekleyerek tüketin. Şimdiden afiyet olsun. 

KEKİK ÇAYI ZAYIFLATIR MI?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kekik çayı sindirim sisteminde iyi geldiği ve kabızlığı giderdiği için zayıflama üzerinde de etkili olmaktadır. Ayrıca toksin atma özelliği de olan kekik çayı, vücutta meydana gelen ödem ve şişkinliğin giderilmesinde de etkilidir. 

Kekik çayının antioksidan özelliği vücutta bulunan yağlarında yakılmasına yardımcı olacaktır. Tüm bunlara istinaden kekik çayının zayıflama üzerinde de etkili olduğunu söylemek hiçte yanlış olmaz. 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.