DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Kayseri’de 2024’te 150 Bin Kişiye Afet Hazırlık Eğitimi Verildi

Kayseri’de 2024’te 150 bin kişiye afet hazırlık eğitimi verildi. Bu önemli eğitimle toplumun afetlere karşı bilinçlenmesi hedefleniyor.

12.04.2025
A+
A-

Kayseri’de Afet Hazırlığı: 2024’te 150 Bin Kişiye Eğitim Verildi

Kayseri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) İl Müdürü Rifat Genç, 2024 yılı içinde 150 bin 411 kişiye afetlere hazırlık eğitimi verdiklerini açıkladı. Genç, 6 Şubat depremlerinin ardından vatandaşların afet konusundaki farkındalığının arttığını vurguladı.

Rifat Genç, eğitimlerle ilgili olarak, “6 Şubat depremlerinden sonra, vatandaşlarımızda afet bilinci konusunda ciddi bir farkındalık oluştu. Bu durumu avantaja dönüştürmek istedik. Deprem farkındalığını artırdığımız takdirde, insanlar afetlerden daha az etkilenir.” şeklinde konuştu.

Eğitimlerin Kapsamı ve Destekleyici Aktiviteler

Genç, eğitimlerin kapsamını ve uygulama alanlarını şöyle detaylandırdı:

  • Okul Eğitimi: “Okullarda yüz yüze eğitim vererek 14 bin 786 öğrenciye ulaştık. Bu eğitimleri, Kayseri AFAD ve afet farkındalık eğitmenlerimizle birlikte gerçekleştirdik. Öğrencilerimize kendi okullarında eğitim vererek, öğretmenler ve ailelerden olumlu geri dönüşler aldık.”
  • Arama Kurtarma Eğitimi: “Depremde arama kurtarma eğitimi alan kişi sayısı 1,666’ya ulaştı. Bu eğitimler, deprem anında enkaz altında çalışabilecek seviyeye gelmelerini sağlıyor. 33 kurum ve kuruluşla işbirliği yaptık ve bu rakam sürekli artıyor.”
  • AFAD Gönüllü Eğitimi: “E-devlet üzerinden video izleyerek eğitimlerini tamamlayanlara, yüz yüze eğitim veriyoruz. 2024 yılı içerisinde 457 kişiyi bu eğitime dahil ettik. Bu, insanların zamanlarını ayırarak katıldıkları yüksek bir rakam.”
  • İnsani Yardım ve Psikososyal Destek Eğitimi: “673 kişiye bu eğitimleri verdik. Eğitimler, afet durumlarında insanlara nasıl davranılması gerektiği ve müdahale ekiplerinin durumları hakkında bilgi sağlıyor.”
  • KBRN Eğitimi: “937 kişiye, kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer (KBRN) eğitimleri verildi. Bu eğitimler, risk altında bulunan işyerlerinde çalışan kişilere yönelik düzenlendi.”

Akreditasyon ve Gönüllü Sayısındaki Artış

Genç, “İlimizde akredite olmuş 5 ekibimiz bulunuyor. 2024 yılında sadece deprem arama kurtarma ekibi olarak 791 kişiye eğitim verdik. Kayseri’de toplam 32 farklı ekip ve 791 kişi, afete hazırlık kapsamında eğitim aldı. Ayrıca, AFAD gönüllüsü sayımız 23 bin 772’ye ulaştı. Bu, halkımızdaki afet bilincinin arttığını gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Gelecek Hedefler ve Eğitimlerin Sürekliliği

AFAD İl Müdürü Rifat Genç, eğitimlerin devam edeceğinin altını çizerek, “2025 yılı inşallah afetsiz bir yıl olur. Bu yıl da sürecimizi daha da geliştirecek, vereceğimiz eğitimlerin kalitesini artıracak ve vatandaşların katılımını yükseltmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi. Ayrıca, ilde birçok farklı tatbikat düzenleyeceklerini vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ALİ GÖÇ – Genel Güvenlik Kayseri Sağlık Genel Yaşam AFAD Kaynak: Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.